35,5 km v ekipni uri resnice za dodatno selekcijo?

35,5 km v ekipni uri resnice za dodatno selekcijo?
09.07.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Cholet bo gostil start in cilj nadvse pomembne preizkušnje na dirki po Franciji. Govorimo o 35,5 km dolgem ekipnem kronometru.

3. etapa, 9. julij: Cholet – Cholet, 35,5 km (ekipna vožnja na čas)

Ekipna vožnja na čas se po letu 2015 – takrat je bil BMC v Plumelecu sekundo hitrejši od Skyja – vrača na Tour. Tokrat na razgibani trasi v okolici Choleta, ki je do zdaj Tour gostil samo trikrat. Leta 1936 je etapo dobil Felicien Vervaecke, pred 20 leti je bil najhitrejši Jeroen Blijlevens. Pred desetimi leti pa je bil v vožnji na čas najboljši kasneje diskvalificirani Stefan Schumacher. Tokrat bo start v središču Choleta.


Najprej bodo na voljo široke ceste, takoj pa bo na sporedu sedemsto metrov dolg klanec s petodstotnim povprečnim naklonom. Sledil bo dva kilometra dolg odsek z nekoliko ožjo cesto, po 16 kilometrih pa nov, sedemsto metrov dolg položnejši vzpon. Po 25 kilometrih dirkanja bo še dober kilometer in pol dolg vzpon s petodstotnim naklonom. Proti vrhu bo že nekoliko položnejši. Vsi ostali odseki, vse do vrnitve v središče Choleta, kjer bo tudi cilj, bodo po meri mojstrov za vožnjo na čas. Peter Sagan bo branil rumeno majico, a zdaj bodo v ospredju že ekipe, ki imajo v svojih vrstah najresnejše kandidate za končno zmago.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ