37-letni zvezdnik v konkurenčno moštvo

37-letni zvezdnik v konkurenčno moštvo
20.08.2019 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Philippe Gilbert bop o koncu te sezone zapustil moštvo Deceuninck Quick Step. Odhaja namreč v Lotto Soudal.

Deceuninck Quick Step je po številu zmag v sezoni najuspešnejše moštvo na svetu. V Belgiji pa mu Lotto Soudal vedno nekako poskuša slediti. Seveda primerjava ni mogoča. A zdaj se bo Lotto Soudal okrepil s Philippom Gilbertom. Belgijec ima za sabo izjemno kariero, ki jo želi nadaljevati v Lotto Soudalu.

"Še vedno sem želel dirkati. Brez dvoma. Ko pa sem spoznal, da mi so mi v moji trenutni ekipi pripravljeni pogodbo podaljšati zgolj za eno leto sem spoznal, da potrebujem spremembo," je dejal Gilbert: "Največji interes in pravi projekt so predstavili pri Lotto Soudalu. Seveda že poznam številne kolesarje in osebje. Poznam vzdušje in spet bom del belgijskega projekta."

Med drugim je tam tudi John Lelangue, ki je bil del osebja v moštvu BMC, kjer je Gilbert dolgo vozil. "Vesel sem, da smo tako hitro sklenili dogovor. Prve velike uspehe sem dosegel s športnim direktorjem Marcom Sergeantom. Moj osnovni cilj so enodnevne klasike." Gilbert se lahko pohvali, da je dobil skorajda že vse 'monumentalne' klasike: Liege-Bastogne-Liege, dirko po Flandriji, letos še Pariz-Roubaix, pa dirko po Lombardiji.

Med temi mu manjka samo še zmaga na prvi izmed klasik Milano-Sanremo. Postal je tudi svetovni prvak, pa dobil etapo in nosil rumeno majico na dirki po Franciji. Dobil je še dirke, kot so Amstel Gold Race, Valonska puščica, Clasica San Sebastian … Pri Lotto Soudalu bo nadomestil Tiesja Benoota, ki bo odšel v Sunweb. "V zadnjih letih sem kot zunanji opazovalec spremljal ekipo in spoznaval, da na teh dirkah morda potrebujejo pravega vodjo. Želim dvigniti ekipo na višjo raven."

Gilbert bo v ekipi vse do konca sezone 2022, ko bo dopolnil 40 let. "Njegova starost je relativna stvar. Star si toliko, kot se počutiš. Še vedno se želi dokazovati in se izboljševati. Kar se tiče programa. On je kolesar, ki dirka od februarja do oktobra," je dejal maanger ekipe Marc Sergeant. Gilbert je v karieri dobil kar 75 dirk. Zdaj bo kot član moštva Deceuninck Quick Step nastopil na dirki po Španiji in na dirki po Lombardiji. Vmes pa še na svetovnem prvenstvu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ