3773 testov, vsa kolesa pa 'čista'

3773 testov, vsa kolesa pa 'čista'
27.07.2016 AVTOR: D. Z.
Iz UCI so sporočili, da so na dirki po Franciji opravili 3773 testiranj koles, a prav nobeno ni bilo motorizirano.

Tehnološki doping. V zadnjem času se v svetu kolesarstva o tem veliko govori. Glede na vse afere, so se pri Mednarodni kolesarski zvezi odločili, da krepko povečajo število kontrol. In tako so zdaj sporočili, da so jih na dirki po Franciji v treh tednih opravili kar 3773.

Uporabljali so tri različne načine preverjanj. Tablice s posebno aplikacijo, termalne kamere in tudi rentgenske posnetke na cilju nekaterih gorskih etap. Do zdaj naj bi v tej sezoni opravili že okrog 10 tisoč preiskav koles.

»Rad bi se zahvalil celotnemu osebju UCI za opravljeno delo in pripadnost. V zadnjih treh tednih so preiskali ogromno koles. To dokazuje našo predanost temu, da ničesar ne pustimo neraziskanega. Vemo, da bi vsaka stvar, ki je ne bi vzeli resno, lahko škodila ponovno vzpostavljenemu ugledu kolesarstva, « je dejal predsednik UCI Brian Cookson.

Obenem je potrdil, da na dirki po Franciji niso odkrili primera motoriziranega kolesa. »Rad bi se zahvalil tudi kolesarjem, ekipam, organizatorjem dirke in tudi policistom za njihovo sodelovanje in podporo. Tudi v nadaljevanju sezone bomo resno testirali kolesa in tako poskrbeli, da te vrste goljufanje ostane izven kolesarstva, « je še zaključil Cookson.

Značke: Cestno, Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ