4 Island - 2.etapa na otoku Rab

4 Island - 2.etapa na otoku Rab
17.04.2015 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Drugi dan etapne dirke 4 otoki smo začeli s sprehodom do ladnjice, ki nas je popeljala do otoka Raba, kjer smo se v kraju Lopar spopadli z 61 kilometri ter skoraj 1200 višinci razgibane trase.

Etapa 1 - Otok Krk Baška - Baška,
72 km, 1400 m

Etapa 2 - Otok Rab Lopar - Lopar,
65 km, 1100 m

Etapa 3 - Otok Cres Merag - Osor,
70 km, 1500 m

Etapa 4 - Otok Lošinj Mali Lošinj - Mali Lošinj,
57 km, 1000 m

Uradna stran organizatorja: www.adriabike.hr

Start pa kar s trajekta. Pot nas je vodila po kamnitih poteh in makedamskih dvoslednicah malo gor, malo dol vse do mesta Rab, kjer je organizator traso speljal čez mestno jedro.
Nadaljevanje je bilo hitro z več pospeševanji in zaviranji po makedamskih kolovozih z vmesnimi enoslednicami, Kalifront, Kampor in Matkiči so kraji mimo katerih smo se prebijali eni hitreje, drugi malo počasneje.
Za konec še vzpon nad naselje Lopar od koder nas je čakal še spust s čudovitim razgledom nad zaliv.

V cilj najhitreje včerajšnja zmagovalca med moškimi, ekipa Kross-Prestige, na drugem mestu hrvaško-slovenska naveza Fržop-Belak (Husqvarna Biker), tretja pa Slovenca Budin in Breški (DJAK SportR.si). V skupni razvrstitvi sta obe ekipi pridobili eno mesto.
Med moškimi nad 45 let Kuzmin in Murgelj (Bike Shop) brez težav do nove zmage kot tudi ženska ekipa GIANT ADRENALINA.

Med mešanimi pari pa je prišlo do sprememb. Današnja zmagovalca, sta tik pred ciljem prehitela včeraj tretjo mešano dvojico CK Svaty Jur Mix in slovensko dvojico Unior Tools Team, Tanjo Žakelj in Urbana Ferenčaka, ki pa sta si vseeno prikolesarila zanesljivo skupno vodstvo po 2.etapi. Bicikel.com 1, Anderluh-Lindič tokrat na 5.mestu, skupno se držimo na 3.mestu med mešanimi pari. V cilju uspešno tudi vse ostale slovenske ekipe.

Po kosilu še osvežitev nog v morju ter z ladjico nazaj v Baško v spremstvu delfinov. Karavana se počasi seli na sosednji otok Cres, kjer bo potekala tretja etapa.
Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ