4 Islandas - otok Lošinj in zaključek

4 Islandas - otok Lošinj in zaključek
20.04.2015 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Zadnja etapa je bila rezervirana za otok Lošinj. Precej skrajšana zaradi napovedanega dežja in vetra.

Etapa 1 - Otok Krk Baška - Baška,
72 km, 1400 m
Etapa 2 - Otok Rab Lopar - Lopar,

65 km, 1100 m
Etapa 3 - Otok Cres Merag - Osor,
70 km, 1500 m
Etapa 4 - Otok Lošinj Mali Lošinj - Mali Lošinj,
57 km, 1000 m

Uradna stran organizatorja: www.adriabike.hr

Start na rivi Malega Lošinja, trasa večinoma speljana po enoslednicah na Lošinju, ki so kljub malo slabšemu vremenu ponudile vse, kar od maratona lahko pričakuješ. Nad manjkom višincev se prav nihče ni pritoževal, prej nasprotno. Manjkali niso niti tehnični deli, dež z vetrom je tekmovalce sicer malenkost upočasnil, vendar so vsi uspešno zaključili zadnjo etapo. Ker so bile skupne uvrstitve že bolj kot ne znane, večjih presenečenj tudi v zadnji etapi ni bilo.

V moški konkurenci  sta slavila Madžara Zsolt Bur in Gabor Cser(Velo.hu), med ženskami sestre Gorana in Zorana Težak (Giant Adrenalina Woman Team), med mešanimi pari suvereno do nove zmage Tanja Žakelj in Urban Ferenčak (Unior Tools Team), v kategoriji nad 45 let pa znova Matjaž Murgelj in Konstantin Kuzmin (Bike Shop).

V seštevku vseh štirih etap sta konkurenco med moškimi pokorila Jiri Krivanek in Marton Blazso iz ekipe Kross Prestige pred Slovencema Matjažem Budinom in Urošem Breškijem (DJAK SportR.si) ter Juretom Belakom v paru skupaj z Markom Fržopom (Husqvarna Biker). V ženski konkurenci brez pravih nasprotnic sestri Težak (Giant Adrenalina Woman Team) pred ekipama Pigsah Party in Mazda.
Najboljši med mešanimi pari in moškimi nad 45 let pa Slovenci  - Tanja Žakelj in Urban Ferenčak (Unior Tools Team) pred ekipama CK Svaty Jur Mix in Freerider.ro ter Matjaž Murgelj in Konstantin Kuzmin (Bike Shop) pred ekipo Ceška Sporitelna Specialized na drugem in ekipo CK Svaty Jur na tretjem mestu.

Kaj reči ob zaključku?

Vsekakor so se organizatorji resnično potrudili. Ob odpravi manjših porodnih težav je tekmovanje lahko več kot konkurenčno podobnim prireditvam širom po svetu. Pritegne čarobnost kvarnerskih otokov, odkrivanje obmorskih poti ter morska klima, ki je v tem času ravno pravšnja za gorsko kolesarjenje. Ponudili so nekaj novega in … in uspeli.
Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ