4 Islands - otok Krk

4 Islands - otok Krk
16.04.2015 AVTOR: BOSTJAN SVETE
S 1. etapo se je v Baški na otoku Krku začela štiri dnevna etapna gorsko kolesarska dirka 4 Islands.

Etapa 1 - Otok Krk Baška - Baška,

72 km, 1400 m

Etapa 2 - Otok Rab Lopar - Lopar,

65 km, 1100 m

Etapa 3 - Otok Cres Merag - Osor,

70 km, 1500 m

Etapa 4 - Otok Lošinj Mali Lošinj - Mali Lošinj,

57 km, 1000 m


Uradna stran organizatorja: www.adriabike.hr

92 dvojic iz 19 držav se je podalo na 70 km dolgo etapo s 1600 višinskimi metri. Po podatkih organizatorja bi jih naj bilo sicer dvesto manj, zaradi zahtevnosti terena pa se jih je zdelo kot petsto več.

Nekaj malega je bilo asfalta, dosti makadama in kar precej singlc, tudi dokaj tehničnih. Kamniti spusti so terjali svoj davek, defektov je bilo kar precej. Na splošno smo lahko s prvim dnem zadovoljni, organizatorji so nas zapeljali po čudovitih terenih otoka Krka. Trasa je bila odlično označena, možnosti zaiti iz prave poti tako rekoč skoraj ni bilo. Tri postaje z okrepčili pa dobro založene z vsem mogočim.
 
Rezultatsko je bila naša država odlično zastopana - na prvih mestih sta po prvi etapi kar dve slovenski dvojici: v kategoriji MIXED sta Natalija Anderluh in Primož Lindič (BICIKEL.COM) za par minut uspela ugnati Tanjo Žakelj v navezi z Urbanom Ferenčakom (Unior Tools Team), pri moških nad 45 let pa sta si Koka Kuzmin in Matjaž Murgelj (Bike Shop) privozila lepo prednost pred zasledovalci.
 
V najmočnejši konkurenci moških do 45 let sta tudi skupna zmagovalca 1. etape Marton Blazso in Jiri Krivanek (Kross Prestige). Sledita jima Zsolt Bur in Gabor Cser (velo.hu), na tretjem mestu pa prva Slovenca Djak - SportR.si, Uroš Breški in Matjaž Budin.
 
Najhitrejši dami sta bili Zorana in Gorana Težak (Giant Adrenalina Women Team). 
 
Za podrobnejše rezultate pa še čakamo organizatorja za bližnjico … 
 
Jutri zjutraj odrinemo z ladjo na otok Rab, kjer nas čaka dobrih 60 km z 1100 višinskimi metri, menda malo manj kamnitimi.
Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ