4 Islands etapna dirka se je začela

4 Islands etapna dirka se je začela
13.04.2016 AVTOR: Anderluh Natalija
Prva etapa na Krku je postregla z vsem - vreme, morje in trasa na katero se je podalo 420 tekmovalcev ali 210 ekip, vsaka s svojimi pričakovanji.

Baška je postregla z idealno kuliso, etapa s slabimi 68 kilometrov in 1580 višinci je postregla z lepimi razgledi, ki pa so jih bili bolj deležni tisti, ki so si za samo traso vzeli malo več časa. Med najhitrejšimi pa se je bil boj za pozicije, napade iz ozadja in kdo bo uspel prevoziti traso s čim manj težavami. "Defekti " so na žalost stalnica skalnate otoške podlage, ki redčijo vrste v vseh kategorijah ali pa te malce zaustavijo. Danes smo jim bili priča kar nekaj. Tudi med Slovenci, ki smo na dirki ena izmed najštevičnejših nacij.

Z najmanj težavami sta najhitreje v cilj prikolesarila Čeha Matouš Ulman in Pavel Boudry (ČEŠKA SPORITELNA - ­ACCOLADE) s časom 2:51:32, druga je bila ekipa KTM RAD.SPORT.SZENE, Manuel Pliem in David Schoggl in na tretjem mestu prva Slovenca, Boštjan Hribovšek in Luka Tavčar (Calcit Team). 

V kategoriji Men over 45 je zmaga odšla v Rusijo, SERPANTIN CYCLING TEAM s časom 3:27:02 pred slovensko ekipo BIKE TEAM 45+ (Koka Kuzmin in Iztok Robič) ter slovensko - hrvaško navezo Denis DODIČ in Milan ROŠKO VRBAN (ABM PLITVICE WINNERS TEAM).

Med ženskami sta brez večjih težav prvo etapo najhitreje prevozile Gorana in Zorana Težak (ADRENALINA GIANT WOMAN TEAM) pred ekipo TOMOTION RACING BY BLACK TUSK TEAM 01 in ekipo SUPERGIRLS. 

Med mešanimi pari pa najmanjše razlike med prvimi. Zmago je z deset sekundno prednostjo osvojila ekipa iz Južno Afriške republike HI TEC/USN, Martin DREYER in Jeannie DREYER pred ekipo KEINDL SPORT, Pavao ROSET in Andrea KIRŠIĆ. Tretjo stopničko sta zasedla Francoza, Daniele TROESCH in Olivier GUTH (TOMOTION RACING BY BLACK TUSK TEAM). 

Jutri se karavana seli na otok Rab, druga etapa bo hitra - 61 kilometrov in "samoands-mtb-stage-race /

Značke: Gorsko, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ