40-letnik, ki pravi; "Kot bi jih znova imel 30."

40-letnik, ki pravi; "Kot bi jih znova imel 30."
05.06.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Iz Movistarja so potrdili, da bodo na dirki po Franciji veliko stavili na zimzelenega Alejandra Valverdeja in novo pridobitev Enrica Masa.Dirka po Franciji bo letos - če se bo situacija s koronavirusom izboljšala - na sporedu od 29. avgusta do 20. septembra. Na njej pa bo vsekakor izjemna konkurenca, kot je najbrž še ni bilo. Med številnimi vrhunskimi kolesarji pa bosta tudi Alejandro Valverde in Enric Mas. Valverde, nekdanji svetovni prvak je že stalnica na tej dirki.

Je tudi prvo imel Movistarja, ki je pred sezono izgubil zvednike, kot so Nairo Quintana, Richard Carapaz in Mikel Landa. V špansko ekipo pa je prišel Enric Mas, ki bo na Touru združil moči z Valverdejem. "Ponavadi Tour končam v zelo dobri formi. Potem si nekoliko oddahneš, se sprehodiš in greš na San Sebastian. V preteklosti je to bila idealna stvar. Tokrat bo en teden kasneje svetovno prvenstvo," je izbiro pojasnil Valverde.

Dirko v San Sebastianu je Valverde dobil leta 2008 in 2014. "Letošnji prvotni načrt je bil, da grem na Tour z mislijo na olimpijske igre. Brez olimpijskih iger pa bo Tour prav prišel za pripravo na svetovno prvenstvo. Če se bom dobro pripravil na Tour, lahko ubijem dve muhi na en mah." Seveda želi spet nastopiti tudi na njegovi najljubši klasiki Liege-Bastogne-Liege. Valverde je sicer dejal, da je njegova trenutna pripravljenost dobra.

Pa čeprav je moral v Murciji prestati daljše obdobje karantene, ko je lahko vozil zgolj na trenažerjih. "Bo pa zelo čudno. Kaj takega se še ni zgodilo in nihče ne ve, če bo na začetku, vmes ali proti koncu Toura morda imel trenutek slabosti. Vsekakor bomo vsi zelo motivirani, od pomočnikov do liderjev," je še dodal Valverde. Skupaj z Masom in Solerjem bo sezono začel na dirki po Burgosu, ki se bo začela 28. julija.

"Sprva je bilo vse skupaj zelo čudno, karantena pa je trajala dlje od pričakovanj. Vendar pa komaj čakam na vrnitev. Počutim se, kot bi jih spet imel 30," je dejal sicer 40-letni Valverde. Do kdaj še, torej? "Vprašajte Eusebia, če želi podaljšati pogodbo. Res pa je, da sem si med karanteno rekel, da bi še lahko nadaljeval. Pogodbo imam pa še za naslednje leto. Do konca 2021. Torej, prebijmo se skozi to sezono in poglejmo, kaj se bo zgodilo."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ