40 tisoč evrov za detektor "motorja"

40 tisoč evrov za detektor "motorja"
21.02.2016 AVTOR: D. Z.
Po aferi, ki jih je najbolj prizadela pri belgijski kolesarski zvezi razmišljajo, da bi nabavili 40 tisoč evrov vredno napravo za odkrivanje motoriziranih koles.
V kolesu Belgijke Femke Van den Dreissche so pred enim mesecem našli motor, s katerim naj bi si kolesarka pomagala na svetovnem prvenstvu v ciklokrosu v Zolderju. Kot članico belgijske reprezentance pa to slabo luč meče tudi na izbrano vrsto. In pri Belgijski kolesarski zvezi so se očitno odločili, da naredijo nov korak naprej pri boju proti goljufanju v tem športu.

Poleg tega bi lahko UCI (Mednarodna kolesarska zveza) kaznovala tako kolesarko kot reprezentanco. "V luči dogodkov v Zolderju je k nam pristopil proizvajalec teh naprav. Na papirju se zdi, da je naprava učinkovita," je najprej dejal predstavnik Belgijske kolesarske zveze Jos Smets. UCI očitno ne uporablja tako dragih naprav, saj je sam predsednik krovne organizacije Brian Cookson dejal, da so metode za odkrivanje motoriziranih koles relativno poceni. Smets pa se s tem ne strinja: "Ni lahko najti prave, zanesljive opreme."
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ