43 kolesarjev lahko izpolni poseben dosežek

43 kolesarjev lahko izpolni poseben dosežek
22.11.2023 AVTOR: DZ, vir: Spazio Ciclismo

Primož Roglič in Matej Mohorič. Dvema Slovencema je uspel poseben dosežek. Pridruži pa se jima lahko tudi Tadej Pogačar ... če bo nastopil na dirki po Italiji.

Dobiti vsaj po eno etapo na vseh treh tritedenskih dirkah je vsekakor poseben dosežek. Do zdaj je ta podvid uspel 107 kolesarjem. Tudi dvema Slovencema. To sta Primož Roglič in Matej Mohorič. Roglič je pohod na to začel na dirki po Italiji, sledila je etapna zmaga na dirki po Franciji in leta 2019 je na dirki po Španiji dopolnil izkupiček.

Matej Mohorič je izkupiček dopolnil leta 2020, ko je dobil prvo izmed do zdaj treh etap na dirki po Franciji. Naslednje leto bi se jima lahko na tem seznamu pridružil tudi Tadej Pogačar, ki je že zmagoval na dirki po Franciji in dirki po Španiji. Na italijanskem Giru pa še ni nastopil. Pogačar je tako eden izmed 43 kolesarjev, ki bi lahko v letu 2024 dopolnili prej omenjeni seznam, saj jim manjka po ena etapna zmaga na eni izmed omenjenih treh dirk.

Prvi kolesar, ki mu je to uspelo je bil leta 1955 Fiorenzo Magni, zadnji je ta klub z zmago na letošnji Vuelti vstopil Lennard Kamna. Letos je ta podvig uspel trem kolesarjem. Omenili smo Kamno, tu pa sta še Mads Pedersen in Magnus Cort. Med tistimi, ki bi se samo še z eno zmago lahko uvrstili na seznam so tudi nekateri velikani tega športa. Omenili smo že Pogačarja.

A tu so še Jonas Vingegaard, Remco Evenepoel, Julian Alaphilippe, Fabio Jakobsen, Romain Bardet, Sepp Kuss, Jasper Philipsen, Michael Woods, Rafal Majka … 17-im kolesarjem s seznama manjka etapna zmaga na Giru, 14-im zmaga na Touru in 12-im na Vuelti. Seveda so tu všteti kolesarji, ki imajo podpisane pogodbe z največjimi ekipami za leto 2024. Vprašljiv je samo Edvald Boasson Hagen. Med tistimi, ki jim manjka zmaga na največji dirki so Evenepoel, Ackermann, Carapaz, Ganna, Landa, Wellens ...

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ