44-letni Davide Rebellin v Italiji premagal Vincenza Nibalija

44-letni Davide Rebellin v Italiji premagal Vincenza Nibalija
16.09.2015 AVTOR: D. Z.
Pri 44 letih še vedno blesti. Davide Rebellin - intervju z njim si lahko preberete v novi številki revije Bicikel.com - je dobil prestižno enodnevno dirko Coppa Agostoni.

Letos je bila na sporedu že 69. dirka Coppa Agostoni – Giro delle Brianze. Gre za zahtevno enodnevno dirko prve kategorije, na kateri redno nastopajo številni kolesarji, ki se pripravljajo na svetovno prvenstvo, pa tudi številni tisti, ki še nimajo pogodb za naslednje leto. Tako je na startu zares veliko motiviranih kolesarjev, ki se želijo dokazati. Dirka je bila dolga skoraj 200 kilometrov.

Davide Rebellin je bil pobudnik akcije dobrih 50 km pred ciljem, ko so napadli Rebellin, Vincenzo Nibali in Michele Scarponi. Slednji je opravil ogromno dela pri narekovanju ritma. Zaključni kilometri pa so bili speljani po ravnini, tako da so tudi sprinterji še vedno lahko upali na uspeh. V glavnini so bili aktivni predvsem člani Lampreja Meride in italijanske reprezentance. A v ospredju trojica ni popuščala.

Scarponi, ki je pomagal Nibaliju, je odpadel dva kilometra pred ciljem. V zadnji kilometer sta ubežnika vstopila z vsega osmimi sekundami prednosti, a je to bilo dovolj. Sledil je napad Nibalija, ki je vedel, da je v sprintu počasnejši. A Rebellin je bil na ta napad pripravljen, potem pa je odpeljal še odličen sprint in se je lahko veselil zmage. Član CCC Sprandi Polkowice je tako dokazal, da odlično stopnjuje formo pred njegovim glavnim ciljem, dirko po Lombardiji. Pri kar 44-letih.

Sicer pa si daljši intervju z Davidejem Rebellinom lahko preberete tudi v novi številki revije Bicikel.com. Vincenzo Nibali, ki se tako po škandalu na Vuelti vrača v karavano, je dokazal, da je pripravljen za svetovno prvenstvo, kjer bo imel vlogo kapetana italijanske reprezentance. Tretje mesto je v sprintu pripadlo Niccoli Bonifaziu. Italijani so zasedli kar prvih sedem mest. Osmi je bil Poljak Maciej Paterski.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ