5. zmaga Marka Kumpa, ki odšteva dneve do vrnitve

5. zmaga Marka Kumpa, ki odšteva dneve do vrnitve
17.07.2015 AVTOR: D. Z.
Marko Kump je dobil 12. etapo na dirki Tour of Qinghai Lake. To je njegova peta zmaga tej dirki. Radoslav Rogina je vse bližje končni zmagi.

12. etapa na dirki ekstra kategorije Tour of Qinghai Lake je potekala v mestu Zhongwei, ki je gostilo start in cilj. Etapa je bila dolga 120 kilometrov, šlo pa je za krožno preizkušnjo. Adria Mobil ima vsekakor spet razlog za veselje. Uspešno so namreč ubranili rumeno majico, ki jo nosi Radoslav Rogina. Obenem imajo najboljšega kolesarja po točkah. V tem točkovanju prepričljivo void Marko Kump, ki je do te etape dobil že štiri.

In tudi v tej preizkušnji je prišlo do sprinta velike skupine kolesarjev. Marko Kump se je lahko veselil nove, že pete zmage na dirki in že 16. v tej sezoni. “Danes se ni dogajalo nič posebnega. Ravnina, ampak hitra etapa. Široke ceste, malo ovinkov. Precej kaotično je bilo v zadnjem kilometru, ampak nam je uspelo ohraniti dokaj dobro pozicijo za sprint. Na koncu nam je spet uspelo zmagati. Še en dan in gremo domov, ” je za uradno spletno stran Adrie Mobila dejal Marko Kump.

Vodilni v skupnem seštevku Radoslav Rogina je bil jasno tudi zadovoljen: “Danes je potekalo idealno za nas, takoj od starta je šel pobeg. Lovile so ga ekipe, ki so želele sprint, na koncu pa je Kump bil najhitrejši. ” Marco Zanotti je bil drugi, tretji pa Liam Bertazzo. Kump je v boju za zeleno majico zbral neverjetnih 149 točk. Drugi Maro Zanotti jih ima 95, tretji Ivan Savicki pa 92. Dan pred koncem ima Rogina tri sekunde prednosti pred Alizadehom in 41 pred Coloradom. Primož Roglič je z minute in 38 sekundami zaostanka četrti. Matej Mugerli pa ostaja na devetem mestu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ