50. rumena majica za Frooma

50. rumena majica za Frooma
12.07.2017 AVTOR: D. Z.
Christopher Froome se vsekakor postavlja ob bok največjim zvezdam dirke po Franciji. Danes je že 50-ič oblekel rumeno majico.

Christopher Froome letos napada že četrto zmago na dirki po Franciji in trenutno je v najboljšem možnem položaju, saj nosi rumeno majico.

Danes je bil ob koncu etape zanj še prav poseben dan. Rumeno majico je oblekel še 50-ič v karieri. Med aktivnimi kolesarji je to z naskokom največ. Kaj pa na večni lestvici? Pred njim jih ni več veliko. Največ majic je osvojil legendarni Eddy Merckx. Kar 96. Na drugo mesto bi lahko uvrstili Lancea Armstronga, vendar mu tega ne preiznavajo.

Armstrong je rumeno majico nosil 83 dni. Sledijo Bernard Hinault s 75 dnevi v rumenem, Miguel Indurain s 60 in Jacques Anquetil s 50. Prav toliko jih ima zdaj tudi Froome, ki bo tako legendarnega Francoza kmalu tudi prehitel. Do konca Toura pa prav lahko prehiti tudi Miguela Induraina.

“Lepo bi bilo, če bi jo obdržal še do Pariza, vendar pa je obenem tudi to zelo velika čast, ” je po mirni etapi do Bergeraca priznal Froome. Tudi jutrišnja etapa bo namenjena sprinterjem in morda bo to nov lažji dan za vodilnega, pa čeprav na poti proti Pauju opozarjajo na veter: “Že ob omembni vetra vsi postanejo nervozni. Vsi želijo biti v ospredju, tako da bomo morali biti spet pripravljeni na vojno. ”

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ