58,37 km/h dovolj za zmago v Italiji

58,37 km/h dovolj za zmago v Italiji
08.03.2017 AVTOR: D. Z.
Ekipna vožnja na čas za začetek. Zlomljen obroč pri Skyju in najboljši BMC s povprečno hitrostjo skoraj 60 km/h.

Lido di Camaiore je gostil ekipno vožnjo na čas, ki je predstavljala uvod v etapno dirko Tirreno-Adriatico. Govorimo o etapni preizkušnji, na kateri nastopa kar pet Slovencev.

To so Simon Špilak, Primož Roglič, Luka Mezgec, Marko Kump in Matej Mohorič. Najprej pa 22,7 km dolga ekipna preizkušnja. Dirko so otvorili člani moštva Lotto Soudal. Njihov dosežek so izboljšali člani Movistarja, ki so se na pot podali kot šesta ekipa. V tej ekipi na dirki nastopa tudi Nairo Quintana. A tudi njihov čas, 23.42 ni bil dovolj za zmago.

Quick Step je bil še hitrejši. Njihov čas pa 23.37. Povprečna hitrost pa 57,671 km/h. A tudi čas Belgijcev ni bil najhitrejši. Spet smo videli dvoboj te ekipe in moštva BMC. Američani pa so bili hitrejši. Van Avermaet, Caruso, Dennis, Drucker, Kung, Oss, Quinziato in Van Garderen so se lahko zmage veselili, potem ko so progo premagali v 23 minutah in 20 sekundah.

Povprečna hitrost pa je znašala 58,371 km/h. Tretji so bili kolesarji moštva FDJ, četrti pa Movistar. Potem pa že najboljša ekipa, v kateri nastopa Slovenec. Peto mesto je osvojila Orica Scott Luke Mezgeca. Takoj za njimi pa je bil Primož Roglič z LottoNL Jumbo. Matej Mohorič in Marko Kump sta z moštvom UAE Team Emirates postavila 14. čas.

Katjuša s Simonom Špilakom pa je bila 17. Zaostala je za 1:36. Na 18. mestu je kronometer končal Sky. Tudi zato, ker je med vožnjo grdo padel Gianni Moscon. Italijanu se je zlomil sprednji obroč, tako da se padcu ni mogel izogniti. Moscon je kasneje pojasnil, da je do tega prišlo zato, ker je povozil luknjo na cestišču.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ