661 Recon: V vsegorski izvidnici

661 Recon: V vsegorski izvidnici
19.06.2012 AVTOR: Blaž Mazi
Rokavice 661 Recon imajo pravo ime za podajanje v vsegorsko izvidnico.
Znamka 661 je postavila v gorski kategoriji povsem nove standarde. Ščitnike za različne predele telesa lahko videvate tudi v slovenskih bikeparkih in gozdovih, ne manjka pa tudi (izvirno) poslikanih "siks-siks-one" čelad.
Preizkusili smo model rokavic Recon, ker se govori, da naj bi bile to ene boljših rokavic zadnjih let. Prva posebnost je Clarino™patent, zaradi katerega je tkanina na dlaneh iz netkanega blaga. Izjemno fina vlakna so prevlečena  in združena s poliuretanom, zaradi česar so predvsem bolj gibljive in udobne.

Značilnosti

661 rokavice imajo pri različnih modelih na hrbtni strani dlani (na vrhu po domače) naluknjano in raztegljivo tkanino (v bistvu polno nekakšnih majhnih jamic), ki je za nekaj razredov bolj zračna od primerljivih "švic" tkanin. Kdor prvič natakne takšne rokavice, se kmalu otrese skrbi, da se bodo dlani v njih pretirano potile.
Kazalec in sredinec sta obdelana s silikonom, da prsta ne drsita po zavornih in prestavnih ročicah, kar se je v bolj mokrih razmerah izkazalo za pametno rešitev. Na vsaki roki imata tako oba prsta "vsadke", ki pa vsaj v kolesarstvu nimajo estetske vloge.
Dlan je zaščitena z dvema slojema tkanine, ki sta prav tako naluknjana za boljše zračenje, par pa bo z dvoslojnimi dlanimi gotovo zdržal dlje.
Čez vrh palca je našita tkanina iz microfibre za brisanje potu s čela in obraza. Nič se ne zmrdujte, bolje kot nič, saj pri nekaterih rokavicah proizvajalci na to "funkcijo" kar pozabijo. Res dobra ideja so na vsako rokavico našiti gumijasti ščitniki za členke (glej priloženo fotogalerijo).

Uporaba

Recon so udobne, trpežne in hvaležne rokavice. V uredništvu smo v sorodnem, a bolj lahkotnem modelu 661 Raji (glej fotogalerijo) jezdili pol leta v vseh možnih pogojih in jih velikokrat oprali v pralnem stroju. Stopnjo obrabe lahko presodite sami, pri čemer upoštevajte, da o preživele neposreden padec na pesek kranjskogorskega bikeparka.
Recon so med preizkušanjem izkazale kot kvalitetne rokavice za vsegorske kolesarje, ki potrebujejo nekoliko bolj zaščitene roke, a ne želijo žrtvovati okretnosti in lahkotnosti. Izdelki družine 661 pa so danes že pregovrno sinonim za kvaliteto.
Nekoliko premajhen za sicer pravo velikost rokavic je bil velcro ježek za zapenjanje, ki pa je ostal med vožnjo trdno na svojem mestu. Preizkusite več velikosti, saj imajo človeške dlani različne premere in obsege zapestij, tako da pri pomerjanju ne bodite tako neučakani kot smo bili mi.
661 Recon lahko kupite v bolje založenih kolesarskih trgovinah in v trgovini Factory Store za slabih 36 evrov.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ