7. Kras Kros z več kot 400 prijavljenimi

7. Kras Kros z več kot 400 prijavljenimi
11.03.2019 AVTOR: Jure Klančar FOTO: Bogdan Čučič

V Mirnu je potekal prvi MTB marathon letošnje sezone. Zmagovalca Rok Naglič in Vita Movrin

Vsako leto se sezona MTB maratonov začne v Mirnu na meji z Italijo, kjer kolesarsko društvo Deš Fleš organizira znameniti Kras Kros. Letos je že sedma izvedba privabila več kot 400 tekmovalcev, večino iz Slovenije in Italije, ter postregla z 41 kilometri razgibane proge.

Proga sicer ni bila tehnično zahtevna, vendar je grob kraški teren povzročil kar nekaj težav s predrtimi gumami. Glede vremena Primorska ni razočarala, saj so bile temperature že pomladne, trasa pa suha.V skupni konkurenci je zmagal Rok Naglič (Calcit Bike Team), ki je še prejšnji dan tekmoval na cestni dirki GP Poreč ter na isti dan celo praznoval rojstni dan. V cilj je pripeljal s časom 1h 35min ter prednostjo 10 sekund pred drugouvrščenim Italijanom Diegom Cargneluttijem. Roku je zmaga na Kras Krosu uspela prvič po več letih problemov z mehaničnimi defekti. Pri ženskah je zmaga šla Viti Movrin (Energijateam.com) pred klubsko kolegico Tamaro Homar.
Kras Kros je bila tudi odlična preizkušnja za maraton Griči XCO v bližnji Vrtojbi, kjer se bodo za UCI ter SloXcup točke pomerili najboljši tekmovalci.

Celotne rezultate najdete na:  https://www.desfles.si/kraskros/online-results?fbclid=IwAR3n2G8c0QHgU_3DhD8Sv4NxENZXCL5N2mXRsJqSQMDvwi4-UKBYWMHnE_U

Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ