73 letnica obtožena, potem ko je zbila šest kolesarjev

73 letnica obtožena, potem ko je zbila šest kolesarjev
25.01.2016 AVTOR: D. Z.
Postopoma prihajajo v javnost novi podatki glede nesreče šestih kolesarjev Giant Alpecina. Zdaj je jasno, kdo je nesrečo povzročil.
73-letnica vozila po napačnem pasu
O nesreči kolesarjev moštva Giant Alpecin smo že poročali.
Zdaj pa je španska policija sporočili, da je nesrečo povzročila 73-letna britanska voznica, ki je vozila po napačni strani. Pri tem je povzročila hudo nesrečo, saj se kolesarji trčenju niso mogli izogniti in kar šest jih je pristalo v bolnišnicah. Nesreča se je zgodila v Benigembli v bližini Alicanteja.

»Morda se je za trenutek spozabila, saj se je vozila po levem pasu. Tega je vajena doma, « naj bi za časopis AS dejal neimenovan vir, povezan s preiskavo nesreče: »A tukaj vozimo po desni strani in taka neprevidnost bi skorajda vzela kakšno življenje. « Iz ekipe Giant Alpecin so sporočili, da so štirje kolesarji že zapustili dve bolnišnici, v katerih so jih sprejeli.

Nekateri domov, dva ostajata

»Kolesarji so na poti domov in na poti na dodatne preglede in v oskrbo Grozno, kaj se je zgodilo. Današnji dan je minil v razmišljanju o tem, kaj se je zgodilo, « je dejal glavni menedžer ekipe Iwan Spekenbrink. Dva kolesarja ostajata v bolnišnici. Najresnejše poškodbe sta staknila Chad Haga in John Degenkolb.

Slednji je lani blestel na pomladanskih enodnevnih klasikah – dobil je Milano-Sanremo in Pariz-Roubaix. Letos pa se lahko zgodi, da na teh dirkah prav zaradi poškodb ne bo mogel braniti zmag. Zdaj je za njim že operacija noge, na kateri je imel večjo ureznino, in zlomljene roke. Dodatne težave pa povzroča prst na roki, ki bi ga lahko celo izgubil.

Šest poškodovanih na začetku sezone

»Zaenkrat je še prezgodaj o tem govoriti ali podati dokončno informacijo. Danes se nismo osredotočali na nobeno dirko ali klasiko. Šlo je za družino. Družino, kakršna smo od leta 2008. Hočemo, da se vsi vrnejo in pri tem jim bomo pomagali, « je še dejal Spekenbrink. Obenem je še dodal, da se zaveda, da ekipo čaka natrpan urnik, kar šest kolesarjev pa bo odsotnih vsaj nekaj tednov.

To bi morda celo pomenilo, da bi se morali kot ekipa odpovedati določenim dirkam. »Ponavadi imaš vedno enega ali dva kolesarja poškodovana, zdaj jih imama šest. Morda se bomo morali odpovedati kakšni dirki. To bi bila tudi prva logična poteza, vendar, pošteno povedano, danes tega nismo reševali. Danes smo želeli biti na razpolago vsem vpletenim. «
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ