8 dni, 11 dirk in 6 članov

8 dni, 11 dirk in 6 članov
12.09.2022 AVTOR: DZ, vir: UAE Team Emirates

Bliža se svetovno prvenstvo v kolesarstvu. Tokrat v za Evropo oddaljeni Avstraliji, natančneje v Wollongongu. Na cestni članski dirki šest kolesarjev s kapetanom Tadejem Pogačarjem.

8 dni, 11 dirk in 6 članov18. septembra se bo začelo svetovno prvenstvo v cestnem kolesarstvu. Priča bomo osmim tekmovalnim dnem, skupno pa bodo podelili 11 kompletov odličij. Prvi dan bosta na sporedu članski vožnji na čas. Najprej ženska, potem še moška. Predstavniki in predstavnice bodo imeli na voljo 34,2 km dolgo progo.

Slovenija bo imela v igri dva predstavnika. Urško Žigart pri dekletih in Tadeja Pogačarja pri moških. Sicer pa se na svetovnih prvenstvih vedno vse vrti okrog članske cestne dirke, ki je vedno na sporedu zadnji dan. Tokrat bo v nedeljo, 25. septembra. Dirka bo dolga kar 266,9 km. Selektor Uroš Murn je danes v Ljubljani predstavil člansko ekipo. Ta bo sestavljena iz šestih kolesarjev, pa čeprav ima Slovenija po zaslugi številnih uspehov na voljo osem mest.

A Luka Mezgec in Primož Roglič sta poškodovana, Matej Mohorič pa si po bolezni še ni povsem opomogel. Tako bodo slovensko člansko reprezentanco sestavljali Tadej Pogačar, Jan Tratnik, Jan Polanc, Domen Novak, Jaka Primožič in David Per. Pogačar bo seveda glavni adut, še posebej po tem, kar je pokazal na nedeljski dirki za VN Montreala, ko je po napetem in zahtevnem dirkanju v sprintu ugnal tudi Wouta Van Aerta.

V vožnji na čas ima slovenska članska reprezentanca na voljo dve mesti, a bo tam nastopil samo Tadej Pogačar. Pri članicah bo vožnjo na čas vozila Urška Žigart, na cestni dirki pa bodo nastopile še Eugenia Bujak, Špela Kern in Urša Pintar. Reprezentanco mlajših članov bodo sestavljali Matevž Govekar, Anže Skok, Mihael Štajnar in Boštjan Murn. Med mladinci pa bodo nastopali Žak Eržen, Natan Gregorčič in Aljaž Turk.

Značke: Svetovno prvenstvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ