A2U tudi v Ljubljani: eBike Store A2U

A2U tudi v Ljubljani: eBike Store A2U
31.01.2019 AVTOR: Matej Zalar, Fotografije: Tit Košir

Na Tržaški cesti 133 se tare električnih koles Haibike, ponujajo tudi mestna e-kolesa Winora in italijanski trojček Colnago – De Rosa – Wilier. Ekskluzivno so na voljo tudi Berkovi izdelki.

Sobotna otvoritev je bila živahna, med drugimi so prišli Andrej Hauptman, Jure Berk in Jure Kocjan, eBike Store A2U pa smo še enkrat obiskali sredi tedna. Takrat so ravno pričakovali pošiljko oblačil Colnago in sistem za nastavitev položaja kolesarja, ki bo v pomoč tudi pri izbiri ustrezne velikosti kolesa.

Od logistika do prodajalca koles

Prva obraza trgovine sta vodja Dejan Poženel – za prijatelje Puži – in Aleksandar Sterdjević, nekdanji vrhunski plavalec, zdaj pa kolesarski navdušenec, ki dokazuje, da brada za kolesarje ni ovira. Pri A2U tesno sodelujejo s selektorjem Andrejem Hauptmanom, ki si je na svetovnem prvenstvu leta 2001 privozil bronasto medaljo na De Rosi. V eBike Store A2U ima svetovalno vlogo, izvajal pa bo tudi bike-fitting.

Dejan pravi, da je končno izkoristil priložnost, ko lahko naredi nekaj samo zase in za svojo trgovino pravi, da je njegova druga dnevna soba. Delati želi sproščeno, saj dobro ve kam vodi norenje: za seboj ima težko izkušnjo z izgorelostjo, o kateri spregovori brez zadržkov. Po več kot petnajstih letih menedžerskega dela v logističnem podjetju se je zlomil, tako da nekaj časa tako rekoč ni mogel vstati s postelje. Sestavil se je že v nekaj mesecih in pogledal na svoje življenje z drugega zornega kota. Med okrevanjem je za zabavo med drugim restavriral starodobnega Bianchija in v sodelovanju z Juretom Berkom izdelal celo svoj karbonski sedež, potem pa je bil čas za nov korak v njegovi karieri.


E-kolesa so hit tudi v Sloveniji

Ponudba sledi asortimentu A2U, poudarek je tako na e-kolesih, ki so v Šenčurju že postala prodajni hit, enako pa si obetajo v Ljubljani. Poleg gorskih Haibikeov bodo ponujali tudi mestna električna kolesa Winora. Svoj svetal prostor so v Ljubljani končno dobili tudi Colnago, De Rosa in Wilier, ki so razstavljeni, kot se za legendarne znamke spodobi. Najmlajši se bodo lahko po klančini iz trgovine odpeljali s poganjalčki Cruzee, za starejše pa lahko naročite otroško specialko Hempy, ki je zamisel Andreja Hauptmana samega, na voljo pa je s 24- ali 26-palčnimi kolesi.

Naštejmo še ostalo opremo, ki bo na voljo: čelade Las in Bolle (tudi očala), oblačila Colnago, obutev Northwave, komponente Shimano in Deda, obročniki Miche in Zipp, plašči Continental in Tufo, maziva Muc-Off, merilna tehnika Sigma in Garmin – tudi z zapestnimi urami – in celotna linija Elite, od trenažerjev do bidonov.


Berk, ekskluzivno

Jure Berk je uspešen kot le kaj: njegovi mali karbonski deli se na kolesih ekip World Toura pojavljajo že lep čas, a potem, ko je že lani opremljal ljubljanski Gusto, se je skupaj s Tadejem Pogačarjem prebil v peloton svetovne serije še z obutvijo. Zdaj so se v ljubljanskem eBike Store A2U z Berkom dogovorili za ekskluzivno prodajo na slovenskem trgu. Berkovi sedeži so razstavljeni, kot se spodobi: v stekleni kocki, ki jo je Puži izdelal kar sam.


Nov prostor za druženje

Trgovina na kar 250 kvadratnih metrih površine je prostorna, dobiva pa še nove vsebine. Dejan Poženel si želi, da bi počasi trgovina postala tudi prostor za druženje. Tako lahko v bližnji prihodnosti med drugim pričakujemo pred trgovino teraso s hitro polnilnico za električna kolesa. Načrtujejo tudi hitra popravila, ki vzamejo za eno kavo časa. Saj veste, tik pred vožnjo morate nastaviti menjalnik ali zamenjati trak. In za to je lokacija odlična. Ta konec Tržaške ceste, kjer se kolesarji peljejo v Horjul, Polhov Gradec ali na Ljubljansko barjo, je tako zdaj še bolj kolesarki.

Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ