Abu Dabi: Cavendishu zaključek, Kangertu dirka

Abu Dabi: Cavendishu zaključek, Kangertu dirka
23.10.2016 AVTOR: D. Z.
Zadnjo etapo na dirki po Abu Dabiju je dobil Mark Cavendish, končne zmage se je veselil Tanel Kangert.

S spektakularno etapo po dirkališču za formulo 1 Yas Marina se je končala druga dirka po Abu Dabiju. Lani še dirka prve kategorije, letos pa je že stopila stopničko više, med dirke ekstra kategorije. Lani je dirko na četrtem mestu končal Jani Brajkovič.

Najboljši pa je bil Esteban Chaves. Kolumbijca po nadvse naporni, a izjemno uspešni sezoni tokrat ni bilo na startu. Zato pa so bili zvezdniki, kot so Nibali, Contador, Cavendish, Nizzolo, Greipel, Viviani, Matthews, Van Avermaet … Na dirki sta nastopila tudi Jan Polanc in Luka Pibernik. Zadnja etapa je bila dolga 143 kilometrov. Po izjemni zmagi na edini gorski etapi je majico vodilnega v skupnem seštevku branil Tanel Kangert, sicer član Astane.

Majico je brez težav obdržal, saj smo tudi tokrat videli sprint glavnine. Dobil ga je ambasador te dirke Mark Cavendish, ki je premagal Giacoma Nizzola in Elio Vivianija. »Vesel sem, da sem lahko dobil to etapo. Izjemno vzdušje. Lani sem zaradi poškodbe izpustil dirko in jo tudi pogrešal. Bil sem kar ljubosumen na fante, ki so lahko nastopili predvsem na tej zadnji etapi. Bila pa je zelo hitra. Kolegi so imeli vse pod nadzorom. Naredili so izjemen vlak. Mark Renshaw je bil zelo miren v zaključku, « je dejal Mark Cavendish, tudi najboljši po točkah.

Luka Pibernik je bil 29. Končni zmagovalec pa Kangert, ki je ohranil 21 sekund prednosti pred Nicolasom Rocheom in 43 pred Diegom Ulissijem. Sledili so Vincenzo Nibali, Alberto Contador in najboljši med mladimi Julien Bernard.

»Priznati moram, da je bilo težje, kot se je zdelo na prvi pogled, saj so ovinki kar ozki. Presenečen sem bil, da so bili taki. V temi in z lučmi je bila dirka nekaj posebnega. Na koncu sem bil zelo utrujen, čeprav sem se vozil samo v zavetrju. Ne morem reči, da ni bilo pritiska, saj sem ga čutil. Bil sem navdušen nad tem, da sem nosil majico vodilnega. Sploh prvič med profesionalnimi kolesarji sem bil v vodstvu. Vesel sem, da se je vse dobro izteklo. Morda se bom sem vrnil že februarja, « pa je dejal Kangert. Luka Pibernik je dirko končal na 34. mestu, Jan Polanc, ki se je izkazal z dolgim pobegom v drugi etapi pa je bil 43.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ