Ackermann nadaljuje z zmagami, Mezgec 10.

Ackermann nadaljuje z zmagami, Mezgec 10.
03.08.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Začela se je 76. etapna dirka po Poljski, ki spade med dirke World Toura. Krakov je gostil start in cilj prve etape, ki je bila dolga 132 kilometrov. Na startu so bili tudi številni Slovenci. Matej Mohorič, Jan Tratnik, Luka Pibernik, Domen Novak, Simon Špilak in Luka Mezgec. Prva etapa je bila namenjena sprinterjem in tudi teh je bilo na startu lepo število.

Povratniki, kot so Ackermann, Cavendish, Gaviria, Jakobsen, Modolo, Degenkolb … Trije kolesarji so se podali v pobeg. To so bili Charles Planet, Jakub Kaczmarek in Adrian Kurek. Privozili so si tri minute prednosti. V glavnini so večino dela opravili kolesarji Bore Hansgrohe, Deceuninck Quick Stepa in UAE Team Emirates. Tik pred prvim prečkanjem ciljne črte 14 kilometrov pred ciljem je glavnina ujela Planeta in Kaczmareka.

Do cilja je bilo še 14 kilometrov. Sledil je padec, v katerega je bil vpleten Mark Cavendish, ki se tako ni mogel udeležiti sprinta. Sledil je boj za prevlado v ospredju. Bob Jungels je narekoval ritem do zadnjega kilometra, sledili so kolesarji Jumbo Visme. Fernando Gaviria, ki je moral Tour de France izpustiti zaradi poškodbe je začel s pravim sprintom, a naletel je na premočnega Pascala Acerkamanna.

Drugi je bil Fernando Gaviria, tretji Fabio Jakobsen. Luka Mezgec, ki se je vrnil z višinskih priprav se je dobro znašel in zasedel deseto mesto. Vsi Slovenci so etapo končali v glavnini. Matej Mohorič je po zaslugi bonifikacijskih sekund na letečem cilju trenutno sedmi v skupnem seštevku.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ