Adam Yates: Na tak način noče nihče obleči majice

Adam Yates: Na tak način noče nihče obleči majice
15.07.2016 AVTOR: D. Z.
"Nihče ne bi želel obleči rumene majice na tak način," priznava nesojena rumena majica po 12. etapi dirke po Franciji Adam Yates.

Adam Yates je bil pred 12. etapo na dirki po Franciji, ki je kolesarje popeljala do Chalet Reynarda drugi v skupnem seštevku. Obenem pa nosi belo majico najboljšega mladega kolesarja. Ob vsej zmešnjavi se je sprva zdelo, da bo Yates prevzel tudi rumeno majico, vendar pa so se komisarji kasneje odločili, da majico obdrži Christopher Froome.

Yates pa s tem očitno nima težav: »Video sem že videl in menim, da prav nihče ne bi želel obleči rumene majice na tak način. Zato sem z odločitvijo zadovoljen. « Sicer pa je na cilj prišel na 11. mestu. 5:24 za zmagovalcem Thomasom De Gendtom in 1:21 pred nesrečnim Froomom. Če bi obveljali prvotni rezultati, bi imel Yates zdaj v skupnem seštevku devet sekund naskoka pred Baukejem Mollemo.

Tako pa zdaj na drugem mestu za Froomom zaostaja za 47 sekund. »Pošteno. Z izkupičkom sem zelo zadovoljen. Na tak način majice niti ne bi želel obleči. Froome je precej močnejši od mene. Tako, kot se je do zdaj vozil na tem Touru povsem zasluženo nosi rumeno majico. Ne bi bilo prav, da bi mu jo na tak način odvzel. Če bi bil sam v taki situaciji, in bi na ta način izgubil rumeno majico, potem bi želel, da pade podobna odločitev. Nihče noče majice prevzeti na tak način. Hočeš jo dobiti z nogami, s pravo močjo. «

Sicer pa je prav Yates do bele majice prišel v etapi, v kateri je imel le nekaj sekund prednosti pred najboljšimi, ko se je kilometer pred ciljem nanj zrušil balon z oznako, koliko manjka še do cilja. V teh dneh je Yates, ki sicer vozi za Orico Bike Exchange vsekakor dokazal, da je odlično pripravljen: »Bil sem v drugi skupini. Froome, Porte in Mollema so bili pred nami. Noge so dobre. Odločilno potezo sem sicer zamudil. Vendar pa se dobro počutim. Zdaj me čaka kronometer. Čeprav v tem nisem dober, se bom potrudil, da ne izgubim preveč časa. «

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ