Adam Yates: Prednosti nimam dovolj

Adam Yates: Prednosti nimam dovolj
18.03.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Bo Primož Roglič v torkovi posamični vožnji na čas lahko nadoknadil 25 sekund zaostanka za Adamom Yatesom? Britanec pravi, da ima premalo prednosti: "Menim, da moja prednost ni dovolj velika."

"Ta trasa mi ne ustreza. Če bi bila bolj razgibana in bolj tehnično zahtevna, potem bi bil bolj samozavesten. Že večkrat sem odpeljal ta kronometer in vedno sem izgubil veliko časa."
Adam Yates



"Razmišljal sem, da bi bil na varnem, če bi imel 45 sekund prednosti. Menim, da moja prednost ni dovolj velika," je po peti etapi dejal vodilni v skupnem seštevku na dirki Tirreno-Adriatico Adam Yates. Britanec je na zadnjem vzponu dneva napadel Primoža Rogliča in povečal prednost v skupnem seštevku. Zdaj ima 25 sekund naskoka, a pred kolesarji na italijanski etapni preizkušnji je tudi deset kilometrov dolg posamični kronometer.




Po tradiciji ga bo gostil San Benedetto del Tronto. Adam Yates, ki ne slovi kot dober kronometrist je zato prepričan, da njegova prednost ni dovolj velika: "Vemo, da je Roglič izjemen kronometrist in na taki progi, kot je ta, bo krepko hitrejši. Lahko se samo potrudim in videli bomo, kaj se bo zgodilo. Dal bom vse od sebe, več kot toliko pa ne morem narediti." Oba sta že lani nastopila na tej dirki in odpeljala tudi zaključni kronometer.




Takrat nihče od njiju ni bil v igri za visoka mesta v skupnem seštevku. Roglič je predtem dobil etapo, kronometer pa končal na devetem mestu. Yatesa je premagal za 36 sekund. Prav na ta zaostanek se je ozrl tudi Yates: "Če me že sprašujete, to je velika razlika. Ta trasa mi ne ustreza. Če bi bila bolj razgibana in bolj tehnično zahtevna, potem bi bil bolj samozavesten. Že večkrat sem odpeljal ta kronometer in vedno sem izgubil veliko časa."




"Vemo, da je Roglič izjemen kronometrist in na taki progi kot je ta, bo krepko hitrejši. Lahko se samo potrudim in videli bomo, kaj se bo zgodilo."
Adam Yates
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ