Adria Mobil čakala 13 let: Matej Mugerli do naslova prvaka

Adria Mobil čakala 13 let: Matej Mugerli do naslova prvaka
29.06.2014 AVTOR: D. Z.
KK Papež Podgorje je v Gabrju organiziral dirko za državno prvenstvo. In po13 letih je članski prvak spet postal član Adrie Mobila. Tokrat Matej Mugerli.

KK Papež Podgorje se je spet izkazal z vzorno izpeljanim državnim prvenstvom v vseh kategorijah. Kot zadnji so se za prestižno majico državnega prvaka pomerili člani. Na startu so bili zares praktično vsi najboljši. Tudi Jani Brajkovič se je vrnil v kolesarsko karavano. Manjkal je zgolj Simon Špilak.

A tudi brez njega smo videli zanimivo in nepredvidljivo dirko. Krog, ki ga morajo kolesarji opraviti v okolici Gabrja se je že v preteklosti izkazal za precej bolj zahtevnega, kot se zdi, če ga prevoziš samo enkrat. In tudi tokrat je poskrbel za pravo selekcijo. Kolesarji so morali prevoziti kar 15 krogov, oziroma 165 kilometrov. Že v prvem krogu so pobegnili Jan Tratnik, Matej Mohorič, Matej Mugerli in Rok Korošec.

Slednji je prvi popustil in potem je v ospredju dolgo vztrajala trojica. Privozili so si že okrog štiri minute prednosti, medtem ko je tudi v ozadju prišlo do večje selekcije. Sledili so številni poskusi pobega, uspelo pa je dvema. Luka Mezgec in Kristjan Fajt sta hitro našla skupni jezik in v zgolj enem krogu uspela ujeti trojico v ospredju.

Kasneje sta popustila Mohorič in Tratnik, tako da se je v ospredju izoblikovala nova trojica. Od prvotne ubežne skupine je ostal samo Matej Mugerli, na poti proti cilju pa sta mu pomagala še Luka Mezgec in Kristjan Fajt. Sicer so se nekje na polovici proge iz ozadja poskušali preseliti še Koren, Štimulak, Polanc, Bole … vendar jim ni uspelo.

Vse kar so storili je, da so zaostanek za ubežniki zmanjšali na dobro minuto. To pa je bilo tudi vse. Trojica je bila še vedno dovolj složna in tako so se kolesarja Adrie Mobila in kolesar Giant Shimana v zaključnih kilometrih udarili za zmago. Še pred zahtevnim sprintom v klanec pa se je za napad odločil Matej Mugerli. Lani je čakal na sprint in ga potem proti Luki Piberniku izgubil, tokrat pa je bil premočan.

Mugerli si je pri 33 letih hitro privozil nekaj metrov prednosti. Dovolj, da je imel čas za proslavljanje uspeha. Po 13 letih je Adriji Mobilu privozil naslov državnega prvaka. Drugi je bil Mezgec, ki je tako dokazal, da ni zgolj sprinter, ampak je uspel držati ritem tudi na zahtevni trasi. Tretji pa je bil Kristjan Fajt. V ozadju sta preostalim uspela pobegniti še Golčer in Roglič. Prav Roglič je zasedel četrto mesto, Golčer pa peto.

Sledili so še Kocjan, Bole, Štimulak, Jarc in Gazvoda. »Dirkali smo napadalno in borbeno, tako kot vso sezono. Večkrat v sezoni smo imeli smolo, a danes se nam je vse poklopilo in zmaga je prišla ob pravem trenutku, « je dejal trener pri Adriji Mobilu Boštjan Mervar. V ženski konkurenci je dirko dobila Polona Batagelj. Med mlajšimi člani pa je državni prvak postal Domen Novak.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ