Adria Mobil in BTC City za nagrado proti najboljšim

Adria Mobil in BTC City za nagrado proti najboljšim
20.09.2014 AVTOR: D. Z.
Adria Mobil in BTC Citiy Ljubljana. Dve ekipi, za kateri bomo že v nedeljo držali pesti, da jima na SP v ekipnih kronometrih uspeta dve izjemni vožnji.

Ekipni kronometer, moški
Dolžina: 57,1 km
Najvišja točka: 618 m
Najnižja točka: 450 m
Nadmorska višina: 386 m
Najstrmejši odsek: 10 %

Ekipni kronometer, ženske
Dolžina: 36,15 km
Najvišja točka: 618 m
Najnižja točka: 450 m
Nadmorska višina: 198 m
Najstrmejši odsek: 7 %

Adria Mobil
Tokrat dajemo prednost tistim, ki že imajo izkušnje s svetovnih prvenstvih. Kolesarji Adrie Mobila so se še tretjič zapored uvrstili na svetovno prvenstvo v ekipnem kronometru. Zdaj že vedo, kaj jih čaka. Lani so dosegli odlično 20. mesto.

»Pričakujemo, da se bomo približali lanski uvrstitvi. Zaradi poškodbe žal ne morem računati na Tomaža Noseta, ki je zadnji dve leti eden izmed stebrov ekipe. Zamenjal ga bo odlični Primož Roglič, ki pa nima izkušenj s tovrstnimi tekmovanji in je tehnično slabši od Noseta. Na roke nam gre vsaj valovita in težka proga, « je za uradno spletno stran Adrie Mobila dejal trener Boštjan Mervar.

Predtem je na novinarski konferenci ob predstavitvi slovenskih reprezentanc še dodal: »Ko govorimo o lanskem dosežku, govorimo o presežkih. 20. mesto je nekaj izjemnega. S tem pa se ne obremenjujemo, ker vemo, kam realno sodimo. Cilj je, da se uvrstimo med 25. in 30. mestom. To je nekaj dosegljivega in realnega. Lahko pa tudi presenetimo. «

Obenem je Mervar še poudaril, da se že sama uvrstitev med elito ne sme jemati za samoumevno: »Ogromno smo dosegli že s tem, da smo prišli na svetovno prvenstvo. V konkurenci 130 ekip smo kljub majhnemu izboru tekmovalcev zasedli deseto mesto. « Eden izmed stalnih članov te ekipe je tudi Kristjan Fajt, ki je tudi med sedmerico kolesarjev, ki še upajo na nastop tudi na članski cestni dirki.

»Že nekaj časa se temu intenzivno posvečamo. Uigrani smo. Večina kolesarjev je v formi. Dolgo vemo, da moramo biti takrat pripravljeni, « je dejal Fajt. V soboto imajo ekipe tudi uradni trening in progo bodo, sodeč po sporedu, krstili prav člani Adrie Mobila. Ekipo bodo zastopali Matej Mugerli, Kristjan Fajt, Primož Roglič, Klemen Štimulak, Radoslav Rogina in Bruno Maltar. Premagati pa bodo morali 57,1 km dolgo preizkušnjo.

BTC City Ljubljana
Če člani Adrie Mobila dobro vedo, kaj jih na SP v španski Ponferradi čaka, pa se v neznano podajajo predstavnice moštva BTC City Ljubljana. Gre za prvo slovensko žensko profesionalno ekipo, ki ji je uspel velik podvig. Kolesarke so se uvrstile na svetovno prvenstvo in letos bodo že z nastopom postavile nove mejnike. Čaka jih 36,15 km dolga preizkušnja.

»Zelo sem vesela, da lahko nastopimo na kronometru. To je bila za našo ekipo največja želja, a najprej smo se morale uvrstiti med najboljših 20 ekip na lestvici UCI. Prvi cilj je, da v nedeljo odpeljemo čim bolje, « je na predstavitvi reprezentanc dejala Polona Batagelj, ki bo nastopila tudi na ženski cestni dirki. Poleg Batageljeve, se bodo v nedeljo s progo soočile še Urša Pintar, Mia Radotič, Eugenia Bujak, Elena Valentini in Martina Ritter.

NA DESNI STRANI SI LAHKO OGLEDATE FOTOGRAFIJE S SOBOTNEGA OGLEDA PROGE 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ