Adria Mobil in Ljubljana Gusto Santic na Češkem, reprezentanca v Franciji

Adria Mobil in Ljubljana Gusto Santic na Češkem, reprezentanca v Franciji
16.08.2019 AVTOR: DZ, vir: LGS / facebook

Pestri dnevi so tudi za in pred slovenskimi kolesarji, ki sicer (še) ne vozijo v ekipah World Toura. Dve slovenski ekipi v Ostravi, slovenska reprezentanca v Franciji.

Z ekipno vožnjo na čas se je začela dirka prve kategorije po Češki. Na tej dirki nastopata tudi slovenski kontinentalni ekipi Adria Mobil in Ljubljana Gusto Santic. Poleg tega sta na dirki tudi dve World Tour ekipi: Mitchelton Scott z Darylom Impeyjem in Bora Hansgrohe. Prvi dan je bil na sporedu ekipni kronometer. Dolg je bil 16 kilometrov. Pričakovano so bili v tej disciplini najhitrejši kolesarji Mitchelton Scotta. S povprečno hitrostjo 51,66 km/h so progo premagali s časom 18:35.

Drugi je bil Elkov, tretji pa Bora Hansgrohe. Z desetim mestom so se izkazali kolesarji moštva Ljubljana Gusto Stanic. V postavi Korošec, Hill, Yuan Tang, Prah, Matic Grošelj, Potočki in Ručigaj so za najboljšimi zaostali za 1:09. Povprečna hitrosta pa 48,65 km/h. Samo sekundo počasnejši so bili predstavniki Adrie Mobila. Postava pa Rogina, Žiga Grošelj, Katrašnik, Per, Kump, Rajović in Omrzel. Vodstvo je prevzel Luke Durbridge.

Začel se je za mlajše člane prestižni Tour de l’Avenir. Letos za slovensko reprezentanco še prav poseben. Lani je to dirko kot prvi Slovenec dobil Tadej Pogačar, tako da fantje letos nosijo prve številko. Številko 1 Jaka Primožič. Na dirki mu družbo delajo še Tilen Finkšt, Kristjan Hočevar, Žiga Horvat, Aljaž Jarc in Nik Čemažar. Prvo etapo je dobil Danes Mathias Norsgaard Jorgensen.

Glavnino je premagal za 52 sekund. Boj za drugo mesto v glavnini je dobil Ethan Hayter pred Thomasom Pidcockom. Najboljši Slovenec je bil Finkšt na 12. mestu. Slabe štiri kilometre pred ciljem je prišlo do množičnega padca, a so komsiarji vsem priznali čas glavnine. Izkazal pa se je Žiga Horvat. Sicer kolesar Adrie Mobila je bežal s kasnejšim zmagovalcem in je osvojil tri točke na gorskem cilju, kar pomeni, da bo na današnjem ekipnem kronometru vozil v pikčasti majici.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ