Adria Mobil in Radenska proti Gilbertu in zvezdnikom: "Samo ljudje so!"

Adria Mobil in Radenska proti Gilbertu in zvezdnikom: "Samo ljudje so!"
22.02.2013 AVTOR: D. Z.
V nedeljo, 24. Februarja, bo na sporedu dirka za VN Lugana. Poleg številnih zvezdnikov in slovenskih legionarjev bodo na tam nastopili tudi člani Adrie Mobila in Radenske.

Fotografije kolesarjev Adrie Mobila z dirke Trofeo Laigueglia.

Prvič tudi Roglič
Večina kolesarjev ima za sabo že več startov, a tudi člani Adrie Mobila so že na prvi dirki Trofeo Laigueglia dokazali, da so na začetku sezone dobro pripravljeni. Kot člani tujih moštev bodo na dirki nastopili še nekateri Slovenci, a slovensko moštvo se bo še drugič v tednu dni borilo s precej bogatejšimi konkurenti. Vseeno pa lahko na start odidejo zelo optimistično razpoloženi. Nenazadnje sta Matej Mugerli in Radoslav Rogina na Laiguegliji zasedla sedmo oziroma 14. mesto.

»Na vrhu zadnjega vzpona smo v skupini imeli še štiri kolesarje, kar je za tako ekipo, kot smo mi izjemno. Tudi v Luganu bomo poskušali priti med deseterico, čeprav bo tam očitno tudi vreme vplivalo na razplet, « je priznal menedžer novomeške ekipe Milan Eržen. Obenem je poudaril, da se njihov način dirkanja zaradi prisotnosti številnih zvezdnikov ne bo spremenil: »Vsi smo samo ljudje. Tudi oni. Gilbert je pač Gilbert. Tu se lahko zgodi marsikaj. Tudi lani je bil na startu Evans, pa je Gnezda dirko končal na četrtem mestu. « Krstni nastop med elito bo doživel še lani rekreativni kolesar Primož Roglič.

Mladi upi Radenske in slovenski legionarji
A na dirki bo še eno slovensko moštvo. Mladi kolesarji Radenske, ki jih bo vodil Marko Polanc. Kolesarji, ki so vsi mlajši od 23 let imajo nekoliko skromnejše cilje. »Treninigi kažejo, da so vsaj trije fantje zelo dobri. To so Polanc, Pibernik in Pavlič, ki so tudi najboljši za tako progo kot bo v Luganu. Ob ugodnem razpletu bi lahko kdo prišel tudi med prvih 20. A vreme bo še dodatna težava in lahko se zgodi, da tudi najboljši kolesar zmrzne, « je pojasnil Marko Polanc in vseeno izpostavil, da bo njegovim kolesarjem še kako težko: »To bo za nas prvi stik s konkurenco. Imamo mlado ekipo in to je prva dirka. Bolj gre za to, da startamo in stopimo v novo sezono. «

In to bo zares poseben start. Na startu 186 kilometrov dolge dirke bodo zvezdniki, kot so Philippe Gilbert, Cadel Evans, Diego Ulissi, Simon Gerrans, Damiano Cunego, Michele Scarponi, Ivan Basso, Moreno Moser, Rinaldo Nocentini, Simon Clarke, Domenico Pozzovivo, Michael Albasini, Sacha Modolo, Enrico Battaglin, Fabio Duarte, Esteban Rubio Chavez, Stefano Garzelli ...

Nastopilo pa bo tudi lepo število Slovencev, ki si kruh služijo v tujini. To so Simon Špilak (Katjuša), Boštjan Rezman (Vorarlberg), Kristjan Koren (Cannondale) in Matej Martin (Gourmetfein-Simplon). Sicer pa bo vikend za Slovence zelo pester. Jani Brajkovič bo nastopil v Španiji, Grega Bole, Blaž Jarc in Luka Mezgec v Belgiji, Jure Kocjan pa v Franciji.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ