Adria Mobil kmalu proti Wigginsu, Skyu ...

Adria Mobil kmalu proti Wigginsu, Skyu ...
16.03.2016 AVTOR: D. Z.
Na etapni dirki Coppie e Bartali, na kateri bodo nastopili tudi kolesarji Adrie Mobila bomo lahko spremljali izjemna kolesarska imena. Prihaja tudi Bradley Wiggins.

Prav poseben kronometer
Športno društvo Emilia je predstavilo krajšo etapno dirko Coppi e Bartali, ki bo na sporedu od 24. do 27. marca. Tudi letos je organizatorjem uspelo privabiti nekatere vrhunske ekipe in posledično tudi odlične kolesarje. Med prijavljenimi je tudi zmgovalec dirke po Franciji iz leta 2012 Bradley Wiggins. Zdaj je član svoje ekipe Team Wiggins. Prisotnost so potrdili tudi DImension Data, pa Sky. Izpostavimo Bena Swifta, Sebastiana Henaa in Giannija Moscona.

In med temi kolesarji bo tudi Adria Mobil, ki je spet dobila povabilo na dirko. Trasa pa bo ravno tako zahtevna. Prvi dan bosta na sporedu dve poletapi, ki bosta potekali v okolici mesta Gatteo. Najprej bo nas poredu 96 km dolga etapa, ki bo sestavljena iz treh različno dolgih krogov. Popoldne bo na sporedu še prav poseben ekipni kronometer. Dolg bo 13,3 km. Posebnost tega kronometra je, da se vsaka ekipa razdeli na dve ekipi. Vsaki se rezultat šteje posebej. Tako bomo govorili o Adriji Mobil 1 in Adriji Mobil 2.

Meintjes dobil lansko dirko
V petek, 25. marca bo na sporedu 154,7 km dolga etapa od Riccioneja do Sogliana al Rubiconeja. Glavna ovira bo vzpon v zaključnih dveh krogih, dolgih 22,1 km. Ta vzpon sicer ne bo posebej dolg, bo pa zato strm. Tudi vse tja do 16 %. 3. etapa s startom in ciljem v kraju Calderara di Reno bo dolga 172 kilometrov in bo še najlažja izmed vseh. Nedeljska etapa se bo začela in kočala v Pavullu. Dolga bo 163,6 km. Najprej bodo kolesarji prevozili krašje tri kroge v mestu. Potem pa se bo začelo pravo dirkanje s številnimi vzponi.

Vključno z vzponom Corcette, ki bo s 792 metri nadmorske višine najvišji. V zadnjih 40 kilometrih bodo morali kolesarji premagati tudi vzpon Giato. Dolg je pet kilometrov, povprečni naklon pa znaša deset odstotkov. Najstremjši odsek pa 17-18 %. Vrh bo zgolj devet kilometrov pred ciljem. Lani je dirko dobil Luis Meintjes pred Benom Swiftom in Matijo Kvasino. Leta 2014 je bil najboljši Peter Kennaugh, leta 2013 pa Diego Ulissi. Lani je bil Domen Novak drugi med mladimi kolesarji in 19. v skupnem seštevku. Poleg članov Adrie Mobila bo na dirki nastopil tudi Grega Bole, ki vozi za Nippo Vini Fantini.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ