Adria Mobil med najboljšimi na Kitajskem

Adria Mobil med najboljšimi na Kitajskem
25.07.2018 AVTOR: DZ, vir: Tour of Qinghai Lake

Na dirki Tout of Qinghai Lake, na kateri nastopajo tudi člani Adrie Mobila so kolesarji opravili z nadvse zahtevno četrto etapo.

Adria Mobil je tudi letos odpotovala na etapno dirko Tour of Qinghai Lake na Kitajsko, ki poteka na visoki nadmorski višini. V prvih treh etapah so na svoj račun prišli sprinterji – tudi v tretji, pa čeprav je že bila nekoliko zahtevnejša. V prvih dveh dneh se je z dvema uvrstitvama med desterico izkazal Dušan Rajović, medtem ko se je Jon Božič v prvi izkazal s sto kilometrov dolgim pobegom.

Zdaj pa so kolesarji že odpeljali tudi prvo zahtevnejšo preizkušnjo, na kateri je že prišlo do večje selekcije. Guide je gostil start, cilj pa je bil v mestu Longyangxia. Etapa je bila dolga vsega sto kilometrov. Po 20 kilometrih ravnine so se povzpeli na 3435 metrov visok vzpon prve kategorije, ki so ga prečkali po dobrih 50 kilometrih dirkanja. Sledil je spust in takoj vzpon druge kategorije. Na 3103 metre visok vrh so kolesarji prišli po dobrih 90 kilometrih dirkanja.

Sledil je samo še spust do cilja. Krepko prepričljivejši od preostalih so bili trije kolesarji. To so bili Hernan Aguirre, Hernando Bohorquez in Radoslav Rogina. Prva dva sta člana moštva Manzana Postopob, tako da Rogina proti dvema ni imel večjih možnosti za zmago. Aguirre je po več okt dveh urah in 40 minutah prišel do etapne zmage, Rogina pa je bil z zaostankom treh sekund tretji. Preostali so zaostali za več kot dve minuti. Najboljši Slovenec Gregor Gazvoda – tako kot Rogina tudi že zmagovalec te dirke – je bil z zaostankom štirih minut 13.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ