Adria Mobil najboljša kontinentalna ekipa

Adria Mobil najboljša kontinentalna ekipa
28.01.2014 AVTOR: D. Z.
Mednarodna kolesarska zveza je objavila virtualno lestvico Europe Tour, na kateri Adria Mobil zaseda odlično četrto mesto, je pa zato najboljša med ekipami s kontinentalno licenco.

UCI je ekipam priznal toliko točk, kot so jih v lanski sezoni osvojili kolesarji, ki so od 1. januarja 2014 člani določene ekipe.

Prav zato lahko zaenkrat govorimo še o nekakšni virtualni oziroma fiktivni lestvici. Prvo mesto tako zaseda švicarsko prokontinentalno moštvo IAM Cycling, ki bo letos nastopilo na dirki po Franciji.

Letos so se okrepili še s Sylvainom Chavanelom in skupaj imajo nekaj več kot 1300 točk. Druga je belgijska ekipa Topsport Vlaanderen Baloise, tretji pa francoski Cofidis. Ta je še zadnji z zbranimi več kot tisoč točkami.

Na odličnem četrtem mestu je Adria Mobil. Prva med ekipami s kontinentalno licenco. Kolesarji so skupaj zbrali 997 točk.

Člani letošnje ekipe pa so po točkah najboljši Matej Mugerli, zmagovalec dirke po Sloveniji Radoslav Rogina, Tomaž Nose, Klemen Štimulak, Primož Roglič, Kristjan Fajt, Aljaž Hočevar, David Per, Domen Novak in Bruno Maltar.

Prvo mesto na lestvici prinaša tudi nekatere ugodnosti. Ena izmed teh je, da ima Adria Mobil odprta vrata na vse dirke druge kategorije v Evropi. Naš drugi klub s kontinentalno licenco Radenska je na 43. mestu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ