Adria Mobil najboljša v Katarju

Adria Mobil najboljša v Katarju
20.12.2014 AVTOR: D. Z.
Kristjan Fajt drugi v skupnem seštevku in Primož Roglič drugi v zadnji etapi. V Katarju je bila Adria Mobil najboljša med ekipami.

V Katarju se je končala etapna dirka Tour of Al Zubarah, na kateri so nastopali tudi kolesarji Adrie Mobila. Ta se je končala prav pred trdnjavo Al Zubarah in tam so lahko zadovoljno pozirali tudi predstavniki novomeške Adrie Mobila. Zadnja tretja etapa večjih sprememb v skupnem seštevku ni prinesla. Še drugič v dveh dneh je bil najboljši Yousef Mohammed Mirza Bahihammad, še najbolj pa se mu je približal Primož Roglič, ki je zasedel drugo mesto v etapi.

Roglič je tako dirko, ki njemu ni pisana na kožo, odlično začel (tretje mesto na prologu) in z drugim mestom še bolje zaključil. Pri moštvu Adria Mobil se lahko pohvalijo, da so imeli prav v vseh etapah po enega kolesarja med najboljšimi tremi, pa čeprav jim zmagati ni uspelo. Tudi v skupnem seštevku ne. Lani tretji Kristjan Fajt je bil tokrat še nekoliko boljši, saj je zasedel drugo mesto. Tokrat je bil močnejši samo Alžirec Azzedine Lagab. Tretji v skupnem seštevku je bil Avstrijec Martin Weiss.

»Priznati moram, da na dirki nisem pričakoval dobrih rezultatov, na koncu pa mi je do zmage zmanjkalo le melo sreče. Na prologu sem imel težave s kolesom in kar nekaj sekund je tam šlo po zlu, « je za uradno spletno stran novomeške ekipe dejal Fajt in nadaljeval: »Po svoji neumnosti sem nato še v prvi etapi dobil deset sekund pribitka. Ekipa je delovala super in iztržili smo maksimum. Dobro smo trenirali in uživali v lepem vremenu. «

Fajt, ki ga je do zmage ločilo 14 sekund, je pohvalil tudi Davida Pera, ki je dirko končal na petem mestu. Zaostal je za 32 sekund, a osvojil majico najboljšega mladega kolesarja na dirki. Med deseterico sta dirko končala še osmi Radoslav Rogina in že prej omenjeni Roglič, ki je bil deveti. Adria Mobil je bila tudi najboljša ekipa na dirki. Kolesarji se tako lahko zadovoljno vračajo domov, kjer bodo nadaljevali priprave na novo sezono.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ