Adria Mobil odhaja v Turčijo

Adria Mobil odhaja v Turčijo
17.02.2020 AVTOR: DZ

Prihaja čas, ko bodo sezono začeli tudi kolesarji, ki vozijo za slovenske ekipe. Prvi bodo na svoj račun prišli člani Adrie Mobila.

Po prvotnih načrtih bi morali sezono izmed slovenskih ekip prvi začeti pri moštvu Ljubljana Gusto Santic, a so dirko po Hainanu zaradi razširjenosti Corona virusa odpovedali. Tako se bodo v novo tekmovalno sezono prvi podali člani Adrie Mobila. Odhajajo pa v Turčijo, na dirko Tour of Antalya. Gre za štiridnevno dirko prve kategorije, na kateri so nastopali že lani.

Tam je lani nastopal tudi Mathieu Van der Poel. Letos ga sicer ne bo, konkurenca pa bo vsekakor zelo dobra. Govorimo o tretji izvedbi te preizkušnje. Jasno je, da bo letos kariero zaključil Radoslav Rogina, ki je sicer še na prvotni startni listi. Vsekakor bodo Novomeščani v prvih dveh etapah, pa tudi v zadnji etapi veliko stavili na Marka Kumpa. V tretji etapi pa na Janija Brajkoviča.

Kaj pa etape? Dirka se bo začela in končala v Antalyji. Prva etapa bo ravninska. Dolga bo 149 kilometrov. Deset kilometrov daljša in že nekoliko razgibana bo druga etapa. A vendar se bo po vsej verjetnosti končala s sprintom glavnine. Odločilni bosta zadnji dve etapi. Najprej tretja od Aspendosa do Termessosa. Dolga bo 102 kilometrov. Sicer bo ravninska, a za konec se bodo kolesarji spopadli z 9,2 km dolgim vzponom s 5,7-odstotnim povprečnim naklonom.

Cilj bo na 887 metrih nadmorske višine. Zadnji dan bo na sporedu še ena ravninska preizkušnja. Končala se bo v Antalyji. Lani je dirko, ki je še spadala med dirke druge kategorije dobil Szymon Rekita, Radoslav Rogina pa je bil sedmi. Izmed ekip, ki bodo poleg Adrie Mobila še na startu, lahko omenimo: Israel Start Up Nation, Alpecin Fenix, Sport Vlaanderen, Vini Zabu, Bardiani CSF. Med drugimi je na startni listi tudi zmagovalec pravkar končane osemdnevne dirke po Langkawiju Danilo Celano, ki vozi za moštvo Sapura.

Antalya

  1. etapa, 20.2.: Antalya - Antalya, 149,2 km
  2. etapa, 21.2.: Kemer - Antalya, 158,4 km
  3. etapa, 22.2.: Aspendos - Termessos, 101,6 km
  4. etapa, 23.2.: Side - Antalya, 137,7 kmZnačke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ