Adria Mobil ostaja brez svetovnega prvenstva

Adria Mobil ostaja brez svetovnega prvenstva
16.09.2015 AVTOR: D. Z.
Pri Adriji Mobilu so se odločili, da letos ne bodo nastopili na ekipnem kronometru na svetovnem prvenstvu. Glavni razlog so seveda preveliki stroški.

Svetovno prvenstvo v kolesarstvu se začne v nedeljo. Letos ga bodo organizirali v ameriškem Richmondu. Med sezono so se številne ekipe pritoževale, da bo zanje nastop na ekipnem kronometru predstavljal prevelik finančni zalogaj, a kljub vsemu se načrti niso spremenili. Zato pa so jih spremenili pri Adriji Mobilu. V ZDA na ekipni kronometer letos ne bodo odpotovali.

»Letos smo se že pred sezono odločili, da bomo tekmovalni program zastavili drugače. Več smo dirkali poleti v juliju in avgustu. Če pa nameravaš na svetovno prvenstvo v kronometru, potem se moraš v tem času že pripravljati nanj. Tako pa smo se že prej odločili, da že zaradi težavnosti potovanja tja ne gremo, « je pojasnil Bogdan Fink. Obenem je priznal, da je tu glavno vlogo odigral denar oziroma stroški, ki bi jih imeli z morebitnim odhodom v Richmond in nastopom na ekipnem kronometru:

»Prvi dejavnik je denar. Vedeti morate, da gre pri posamičnem oziroma ekipnem kronometru za zelo specifično opremo, ki pa se lahko med poleti, med transporti z letali tudi uniči. Tudi druge ekipe iz Pro Toura in tiste s prokontinentalno licenco so imele težnje, da bi bil ekipni kronometer v Evropi. Vendar pa tega niso mogle doseči. UCI je zahteval, da se tudi ta kronometer izpelje v Richmondu. « Za kolesarji Adrie Mobila pa je zares neverjetna sezona. Marko Kump je dosegel kar 18 zmag.

Primož Roglič je bil drugi na dirki po Hrvaški, dobil pa je dirko po Azerbajdžanu in za klub najpomembnejšo dirko po Sloveniji. Radoslav Rogina je zmagal na dirki Tour of Qinghai Lake ... Sezona, ki jo bo skorajda nemogoče ponoviti. »Sploh ni šlo za lahko odločitev. Odločitev ni bila sprejeta kar tako. Veseli nas, da smo se na svetovno prvenstvo uvrstili, povabilo smo tako dobili, kar pomeni, da smo del tega svetovnega kolesarskega cirkusa. Naslednje leto je svetovno prvenstvo v Katarju. Tja bomo pa najbrž odšli, « je še zaključil Fink.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ