Adria Mobil pripravljena na nedeljski spektakel

Adria Mobil pripravljena na nedeljski spektakel
12.09.2012 AVTOR: D. Z.
Šesterica kolesarjev Adrie Mobila se bo v nedeljo pomerila v ekipnem kronometru. Moštvo bodo zastopali Matej Gnezda, Matej Mugerli, Kristjan Fajt, Radoslav Rogina, Kristjan Đurasek in Marko Kump.
Kolesarji tega moštva so v tej sezoni zbrali dovolj točk, da so se uvrstili na svetovno prvenstvo v ekipnem kronometru, ki bo na sporedu v nedeljo. Tako bodo imeli v zelo zahtevni disciplini priložnost, da se pomerijo z najboljšimi kolesarji, tudi s člani Pro Tour ekip. "Cilj smo z uvrstitvijo na to prvenstvo dosegli. Radi pa bi se uvrstili v tisti sredino uvrščenih. Radi bi se uvrstili nekje na mesta med 25 in 30," je dejal športni direktor Boštjan Mervar.

"Trasa je zelo zahtevna z ogromno menjavami ritma, s petimi vzponi, povprečno strmimi med 5 in 6 odstotkov. Progo si grem ogledat z nizozemskim trenerjem, domačinom, za katerega upam, da bo dal še kakšen uporaben nasvet," je dejal Milan Eržen, ki je že že dan pred kolesarji odšel na Nizozemsko.

Eržen je še dodal: "Imamo težave s poškodbami, Nose bi nam prav prišel na vzponih, tudi Fajt je imel težave s poškodbami, vendar verjamem da bo dovolj dobro pripravljen. 18 ekip Pro Tour-a je izven konkurence, saj izbirajo med 24 kolesarji, mi jih imamo 10. Odločalo bo lahko vreme, saj bo med prvim startom in startom zadnje ekipe celo tri ure razlike, vmes pa se lahko zgodi marsikaj. Če se uvrstimo v prvo polovico, bo to za nas izjemen uspeh."

Marko Kump je na novinarski konferenci pokazal tudi prestižno belo majico najboljšega kolesarja na lestvici Europe Tour in na Nizozemsko odhaja zelo dobro pripravljen.

"Garali smo celo leto. Smo neobremenjeni, formo pa smo tempirali za svetovno prvenstvo. Ekipni kronometer je težko trenirati, saj prihajamo iz različnih krajev po Sloveniji, celo s Hrvaške," je dejal Kump in v smehu dodal: "Ko smo se zbrali, smo se na dolenjskem, kjer smo preverili to vožnjo brez zavor. Manj jih držiš, hitreje gre."

Sicer pa so na spletni strani tuttobiciweb.it zapisali, da bo v nedeljo na startu 53 kilometrov dolge preizkušnje 33 ekip. 18 ekip, ki imajo licenco Pro Tour morajo na tej dirki obvezno nastopiti. Polet teh naj bi bilo še osem ekip s Prokontinentalno licenco in sedem s kontinentalno licenco.

Acqua &Sapone, Caja Rural, Cofidis, Rusvelo, Argos Shimano, Team Type1 Sanofi in Topsport Vlaanderen imajo Prokontinentalno licenco. Poleg Adrie Mobila pa bodo kontinentalne ekipe še CCC Polsat, Itera Katjuša, MTN?Qhubeka, Tabriz Petrolchimical in Team Optum.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ