Adria Mobil proti italijanskim zvezdnikom, štirje Slovenci v Belgiji! (foto)

Adria Mobil proti italijanskim zvezdnikom, štirje Slovenci v Belgiji! (foto)
19.03.2013 AVTOR: D. Z.
Kolesarji Adrie Mobila bodo po uspešnem začetku, sezono nadaljevali na dirki Coppi e Bartali, kjer se bodo soočili s številnimi zvezdniki. Začenja se belgijska serija dirk.
Najboljšo pripravljenost je do zdaj pokazal Matej Mugerli, ki je bil sedmi na dirki v Laiguegliji, potem pa je dobil še dirko v Poreču. Sledila pa je še zmaga v prvi etapi dirke Istrska pomlad, na kateri je v nedeljo slavil zmago tudi v skupnem seštevku. Eno zmago je v Umagu prispeval še Aljaž Hočevar. A časa za počitek ni. Kolesarji so danes že odpotovali v Italiji, na start prestižne dirke Coppi e Bartali. Lani je bil najboljši Tomaž Nose, ki je zasedel 16. mesto v skupnem seštevku.

Letos bo na startu kar 25 ekip, od tega tudi štiri s Pro Team licenco. Dirka se bo začela 20. marca v kraju Gatteo. Že takoj prvi dan bi lahko bil odločilen, saj bosta na sporedu dve etapi. Najprej edina ravninska, sto kilometrov dolga krožna etapa, popoldne pa še pravi preizkus. Dobrih 11 kilometrov dolg ekipni kronometer. Gatteo bodo kolesarji zapustili v drugi etapi, katere cilj bo po 162 kilometrih v kraju Sogliano al Rubicone. Ta etapa bo že zahtevnejša, saj bodo morali v zaključku prevoziti več krogov s ciljnim, dobrih 500 metrov dolgim vzponom.

Tretji dan pa bo na sporedu najtežja etapa. Ta bo dolga 157 kilometrov, končala pa se bo na vrhu zahtevnega vzpona Plane di Mocogno, ki leži na 1341 metrih nadmorske višine. Ta vzpon je dolg 9,7 kilometra, kolesarji pa bodo morali premagati dobrih 800 metrov nadmorske višine. Povprečni naklon znaša 8,3 odstotka. Že v soboto bo nova zahtevna preizkušnja. 14,3 kilometra dolga posamična vožnja na čas. Dirka se bo končala v nedeljo, z zelo razgibano, 141 kilometrov dolgo etapo od term Monticelli do Fiorana Modeneseja.

Dirka bo dolga 585 kilometrov. Lansko zmago bo branil Jan Barta, sicer član moštva NetApp Endura. Na sicer še ne popolni startni listi so tudi taki zvezdniki, kot so Ivan Basso, Mreno Moser, Damiano Cunego, Adriano Malori, Diego Ulissi, Roberto Ferrari, Mihail Ignatijev, Mauro Santambrogio, Stefano Garzelli, Matteo Rabottini, Franco Pellizotti, Fabio Duarte … Na startni listi je tudi Boštjan Rezman, sicer član avstrijskega Vorarlberga.

Začenja se belgijski pekel!
Z dirko Dwars Door Vlaanderen pa se začenja serija zahtevnih dirk v Belgiji, ki bodo nekakšen uvod v tisti dve tako pričakovani klasiki - Flandrijo in Pariz-Roubaix. Na dirki, ki bo na sporedu 20. marca, naj bi bili tudi štirje Slovenci. Borut Božič (Astana Pro Team), Marko Kump (Saxo Tinkoff Bank), Luka Mezgec (Argos Shimano) in Blaž Jarc (NetApp Endura).

Ekipe, ki bodo nastopale na dirki Coppi e Bartali: Team Netapp – Endura, Cannondale Pro Cycling, Lampre – Merida, Astana, Katjuša, Bardiani – Csf Inox, Vini Fantini – Selle Italia, Androni Giocattoli – Venezuela, RusVelo, Team Novo Nordisk, CCC Polsat, Unitedhealtchare, Accent Jobs – Wanty, Mtn – Qhubeka, Topsport – Vlaanderen, Colombia, Utensilnord – ora24.eu, Adria Mobil, Amore & Vita, Ceramica Flaminia – Fondiest, ASC Dukla Praha, Team Gourmetfein Simplon, Team Oster Hus – Ridley, Team Voralberg in Lokosphinx.

Etape na dirki Coppi e Bartali:
1a etapa, 20. marec: Gatteo - Gatteo 99,5 km
1b etapa, 20. marec: Sant'Angelo - Gatteo Mare 11,2 km (ekipni kronometer)
2. etapa, 21. marec: Gatteo - Sogliano al Rubicone 162,3 km
3. etapa, 22. marec: Zola Predosa - Piane di Mocogno 157 km
4. etapa, 23. marec: Crevalcore - Crevalcore 14,3 km (posamični kronometer)
5. etapa, 24. marec: Monticelli Terme - Fiorano Modenese 141,1 km
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ