Adria Mobil s pomlajeno ekipo in Perom kot kapetanom v sezono 2021

Adria Mobil s pomlajeno ekipo in Perom kot kapetanom v sezono 2021
18.03.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Adria Mobil Cycling/Sportida

Kolesarska ekipa Adria Mobil Cycling se je letos predstavila z virtualno predstavitvijo ekipe, ki bo v novi sezoni precej pomlajena. Vodil jo bo Marko Kump, najbolj izkušena kolesarja pa sta Gašper Katrašnik in David Per.

Pisali smo že, da je Marko Kump po sezoni 2020 obesil kolo na klin in se podal na novo karierno pot, usedel se je v klubski avtomobil in bo v letošnji sezoni športni direktor novomeške zasedbe. Zapustil jo je tudi Jani Brajkovič, iz mladinskih vrst so v člansko kategorijo prestopili Gal Glivar, Žiga Piskule in Aljaž Colnar, povprečna starost ekipe pa v tej sezoni znaša le 21 let, s čimer je ena najmlajših med kontinentalnimi ekipami na svetu. Pomladili so se tudi na položaju mehanika, izkušenji Dejan Rifelj je odšel k Bahrain Victoriousu, vlogo mehanika pa je prevzel Jan Bevc, ki je v dresu Adrie Mobil blestel v mlajših kategorijah, nato pa kolo obesil na klin.

Glavnino rezultatskega bremena bosta nosila David Per, ki bo v novi sezoni na podlagi zdaj že bogatih izkušenj prevzel tudi kapetansko vlogo v ekipi, in Gašper Katrašnik, ki bo v zahtevnih šprintih po slovesu Kumpa prvo orožje Novomeščanov: »V zadnjih dveh sezonah sem nanizal kar nekaj drugih in tretjih mest, letos bi jih rad nadgradil še s kakšno zmago. Sem med bolj izkušenimi v ekipi in lahko bom pri prehodu v člansko kategorijo pomagal tudi mlajšim članom ekipe.«

Per se zaveda, da bo letošnja sezona z novo vlogo nekoliko drugačna: »Imamo tri novince med člani, smo mlada ekipa, ki bo morala poiskati svoje priložnosti, jaz pa jih bom poizkusil usmerjati in jim pomagati po najboljših močeh. Odnosi v ekipi so odlični, zato me ne skrbi, da ne bi bili uspešni.«

»Trdni temelji kluba, ki v letošnjem letu dopolnjuje 49 let obstoja, uspehi iz preteklih sezon ter dejstvo, da je bil klub v zadnjem desetletju najboljši v državi, so nedvomno dobra popotnica za naprej. Z novim športnim direktorjem, novim serviserjem, novim kapetanom ter pomlajeno ekipo s povprečno starostjo 21 let - kar jo uvršča med najmlajše selekcije med članskimi ekipami - klub vstopa v novo sezono z realnimi, a ambicioznimi cilji in željo, da na vsaki dirki pokaže kar največ,« je dogajanje v klubu in priprave na novo sezono komentiral direktor kluba Bogdan Fink.

Ekipa dobiva pomembno okrepitev tudi v Aljažu Jarcu, ki je imel lani veliko težav s poškodbo kolena. Zdaj je rehabilitacija že za njim, Jarc je pripravljen na novo sezono, v kateri bo imel več možnosti, da se izkaže tudi v kapetanski vlogi.

Kljub temu, da je ekipa pomlajena, pa pričakovanja v klubu ostajajo visoka. Razkrila jih je predsednica kluba Mojca Novak: »Pričakovanja in cilji v sezoni 2021 so podobni kot v preteklosti – zmage na kategoriziranih dirkah v Sloveniji in tujini, najboljša deseterica na dirki Po Sloveniji in stopničke na državnem prvenstvu. Pridobitev iz zadnjih dveh let – novomeški velodrom – se že izredno pozitivno kaže v trenažnem procesu in pri rezultatih ekipe Adria Mobil.«

Naslednja dirka za Adrio Mobil bo v nedeljo VN Slovenske Istre v Izoli, teden dni zatem pa jih čaka tudi domača VN Adrie Mobil, ki se po lanski odsotnosti zaradi koronavirusa vrača v koledar dirk.

Ekipa Adrie Mobil Cycling za sezono 2021:

David Per
Aljaž Colnar
Gal Glivar
Kristjan Hočevar
Žiga Horvat
Aljaž Jarc
Gašper Katrašnik
Boštjan Murn
Aljaž Omrzel
Žiga Piskule

Bilten ekipe si lahko ogledate tukaj.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ