Adria Mobil še drugič najboljša na slovenskem uvodu

Adria Mobil še drugič najboljša na slovenskem uvodu
26.02.2018 AVTOR: D. Z.
Peto dirko za VN slovenske Istre je dobil Dušan Rajović, sicer član Adrie Mobila. Najboljši Slovenec Rok Koršec je bil sedmi.

Velika nagrada slovenske Istre. Bila je na sporedu že petič zapored. Predvsem zaradi burje so organizatorji dirko skrajšali in odpovedali najdaljši krog.

Tako so morali kolesarji premagati vsega 106 km, saj so kar 15-krat zaokrožili po notranjem krogu v bližnji okolici Izole. Prav Izola je spet organizirala start in cilj dirke. Prvi del dirke je v ospredju vztrajal Gregor Gazvoda, potem pa je prišlo do spremembe in pobudo sta s pobegom prevzela Tadej Pogačar in Gašper Katrašnik. Vendar pa tudi njima ni uspelo priti v ospredju do cilja. Glavnina ju je namreč ujela in videli smo sprint večje skupine kolesarjev.

Najmočnejši je bil Dušan Rajović, sicer član moštva Adrie Mobila. Drugi je bil Daniel Auer, tretji pa Matthew Gibson. “Zelo sem vesel zmage na prvi slovenski dirki. To je zame in za celotno ekipo zelo dobra motivacija za nadaljevanje sezone. Zahvaliti se želim celotni ekipi, fantje so res opravili odlično delo in mi pripravili odličen položaj za ciljni šprint, ” je v izjavi za javnost dejal Rajović. Edini slovenski zmagovalec na tej preizkušnji tako ostaja Jure Golčer iz leta 2016. Letos je bil najboljši Slovenec Rok Korošec na sedmem mestu. Tadej POgačar je bil 13., Izidor Penko 24., Matic Veber 27., Luka Sagadin 28. …

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ