Adria Mobil še naprej s Continentalovimi plašči

Adria Mobil še naprej s Continentalovimi plašči
09.12.2014 AVTOR: Matej Zalar
Novomeška ekipa je tudi za sezono 2015 sklenila pogodbo s podjetjem Velo d.d., ki bo članski ekipi zagotovilo plašče za dirke in treninge.
Omenjeno sodelovanje se je že v lanski sezoni izkazalo za produktivno, zato so se v Adrii držali preizkušenega recepta in ostali na Continentalu. V lanski sezoni so preizkusili več različnih modelov tabularjev in na koncu izbrali model Sprinter, ki ga bodo na dirkah uporabljali v prihodnji sezoni. 

Kolesarji članske ekipe so sledili svetovnim trendom in praktično vsi izbrali širšo, 25-milimetersko različico tabularjev, ki so v karavani vse bolj razširjeni, ob večjem udobju pa so tudi bolj odporni in nudijo večjo zaščito pred defekti. 

Za trening bodo uporabljali klasično različico plaščev Continental GP4000S II, ki so med najbolj popularnimi plašči tudi med rekreativci.

Novo opremo bodo novomeščani na dirki lahko preizkusili že decembra, ko odhajajo v Katar na premierno dirko Tour Al Zubarah. Dirka po besedah trenerja Boštjana Mervarja prihaja nekoliko prezgodaj glede na plan priprav na novo sezono, vseeno pa priložnosti niso želeli zavrniti.

Trener mladincev Josip Radakovič se je v drugi polovici novembra mudil v Švici na centru UCI-ja v Aiglu, kjer se je udeležil dodatnega izobraževanja glede treningov na velodromu. Tako novomeščani počasi a vztrajno pripravljajo teren za tako želeno pokrito dirkališče, ki bi omogočilo tudi specialni trening te discipline v Sloveniji.

Kako so kolesarji kontinentalne ekipe preživeli prve priprave smo pisali v preteklih dneh.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ