Adria Mobil se predstavi in odhaja v Turčijo

Adria Mobil se predstavi in odhaja v Turčijo
18.02.2020 AVTOR: DZ, foto: Vid Ponikvar/Sportida

V ponedeljek so se predstavili članski kolesarji Adrie Mobila, danes pa so že v Turčiji, kjer čakajo na uvodno dirko v sezoni.

"Ne bojim se prevzeti odgovornosti in narediti kar je treba, ne bojim se niti prevzeti odgovornosti za poraz oz. za stvari, ki niso šle po načrtu."
Jani Brajkovič


Članska ekipa Kolesarskega kluba Adria Mobil bo konec tedna z etapno dirko po Antaliji tudi uradno odprla novo sezono, pred tem pa so se vsi tekmovalci in osebje zbrali še v prostorih družbe Adria Mobil v Novem mestu ter spregovorili o izzivih in ciljih sezone 2020. Ekipa je v večji meri poznana in sicer jo tvorijo:

Janez Brajkovič, Žiga Horvat, Aljaž Jarc, Gašper Katrašnik, Marko Kump, Aljaž Omrzel, David Per, Gorazd Per in Radoslav Rogina, novinec v kontinentalni ekipi pa je Boštjan Murn. Ekipo bo že drugo leto zapored vodil Branko Filip. Lani je ekipa predvsem po zaslugi Marka Kumpa in Dušana Rajovića, ki je pred novo sezono ekipo zapustil, dosegla kar 12 zmag na kategoriziranih dirkah. Štiri je prispeval Kump:

“Zagotovo bom skušal obraniti domače zmage, če bo zmaga ostala v ekipi bom enako zadovoljen, kot če sam zmagam. Ob tem pa seveda še kakšno dodati in pripeljati sezono na enako ali višjo stopničko kot lani.” Eden izmed adutov na zahtevnejših dirkah bo Jani Brajkovič.


“Jaz osebno imam svoje cilje in načrte, hkrati pa verjamem, da lahko z mojo pomočjo ekipa veliko več doseže in raste. Mladi me lahko porabijo za pomoč – ne vem vsega, sem pa eden redkih, ki ve kaj vse ne delati in s tem lahko veliko pomagam,” je v uradni izjavi za javnost dejal Brajkovič in dodal:

“V preteklosti sem bil raje v ozadju in se nisem izpostavljal, v zadnjih dveh letih se je to zelo spremenilo in na stvari gledam drugače. Ne bojim se prevzeti odgovornosti in narediti kar je treba, ne bojim se niti prevzeti odgovornosti za poraz oz. za stvari, ki niso šle po načrtu.” Največ izkušenj v ekipi ima vsekakor Radoslav Rogina.

Pri 41 letih - zadnjih devet let je član Adrie mobila - je tudi v šali namignil: “To je 100 % zadnja sezona ... Res pa se nikoli ne ve.” Športni direktor, ki je ekipo pospremil tudi v Turčijo ostaja Branko Filip. Ta že pozna kolesarje, s katerimi bo sodeloval, obenem pa se veseli prihoda še enega izmed kolesarjev, ki je trenutno član moštva Meblojogi Proconcrette:

“Za zdaj imamo deset zelo dobrih kolesarjev, na polovici sezone se nam priključi še Kristjan Hočevar, ki je bil pri nas kot mladinec.” Predvsem pa si Filip želi, da bi bi letos več kolesarjev prišlo do zmage.


“Letos bomo dali več na širino ekipe in dali več priložnosti drugim kolesarjem. Z Markom ciljamo le na največje dirke, drugje pa bomo dali priložnost drugim. Vsi morajo pridobiti zmagovalno miselnost in za to rabijo tudi priložnosti. Mladi imajo ob tem še visoka pričakovanja v reprezentanci do 23 let in zato je tak način dirkanja še toliko bolj pomemben.”

Kot že rečeno, ekipa bo sezono torej začela v Turčiji, nato pa jo čakajo dirke v hrvaški in slovenski Istri, domača dirka za Veliko nagrado Adrie Mobil ter v prvem delu sezone še dirke v Franciji, Bosni in Hercegovini, na Madžarskem in v Avstriji. Vse to bo vodilo do vrhunca sezone, seveda govorimo o dirki Po Sloveniji (10.-14. junij). Tudi v drugem delu sezone bo ekipa dirkala po Evropi, njeni člani pa računajo tudi na uvrstitev v reprezentanco za evropsko in svetovno prvenstvo.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ