Adria Mobil se predstavi: V znamenju jubilejev

Adria Mobil se predstavi: V znamenju jubilejev
05.03.2015 AVTOR: D. Z.
V Novem mestu so predstavili moštvo Adria Mobil. Kako prikladno. Dan po prvi zmagi v sezoni, ki jo je dosegel Marko Kump.

Zaradi nesrečnega padca na nedavni dirki v Umagu na predstavitvi ni bilo Radoslava Rogine, ki pa po hudem padcu, že okreva v domači oskrbi. Predstavitev je potekala v znamenju dveh pomembnih jubilejev – 50. obletnice blagovne znamke Adria, ki jo letos obeležuje generalni sponzor kluba, družba Adria Mobil, in 10. obletnice pokroviteljstva novomeških kolesarjev. Ker ti dogodki sovpadajo tudi s 650-letnico samega Novega mesta, je današnji kolesarski prireditvi dal pečat tudi župan Novega mesta, Gregor Macedoni.

O svojih nalogah v kolesarski karavani in tekmovalnih ciljih so vsak posebej spregovorili posamezni člani profesionalne kontinentalne ekipe: Jon Božič, Kristijan Fajt, Marko Kump, Domen Novak, David Per, Primož Roglič, Josip Rumac, Klemen Štimulak, celoto pa je povzel Boštjan Mervar, športni direktor in trener ekipe. Letošnjo sezono sestavlja ekipa posameznih kolesarjev, ki so letos še posebej pazljivo izbrani, predvsem zaradi tega, ker je ekipa letos maloštevilna.

Skupaj jih je le devet, zato bodo ti novomeški kolesarski mušketirji morali skozi sezono porazdeliti naloge in odgovornosti na različnih kolesarskih preizkušnjah. V letošnjem koledarju bo na sporedu okrog 40 mednarodnih dirk, od tega bosta dve tudi na Hrvaškem in v Azerbaidjanu, ki so za ekipo, kot je dejal Boštjan Mervar, izjemno pomembne tudi zaradi promocije kluba in sponzorjev, saj te dirke prenašajo tudi mednarodni športni programi.

Sicer bo ekipa letos osredotočena tudi na zbiranje pomembnih UCI točk, saj je eden izmed ciljev, da se jih čim več znova uvrsti tudi na svetovno prvenstvo. Od tekem na domačih tleh pa kaže izpostaviti organizacijo in izvedbo 22. dirke Po Sloveniji, ki bo že tradicionalno junija, letošnja novost pa bo tudi mednarodna dirka za Veliko nagrado Adrie Mobil, ki jo klub organizira klub 5. aprila letos po zanimivi trasi na področju Dolenjske. Ta dirka bo organizirana predvsem v počastitev 50. obletnice generalnega sponzorja, družbe Adria Mobil, je pa tudi uvrščena v uradni koledar svetovne kolesarke zveze UCI.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ