Adria Mobil spet ob najboljših

Adria Mobil spet ob najboljših
19.12.2014 AVTOR: D. Z.
Kolesarji Adrie Mobila nadaljujejo z odličnim dirkanjem na dirki Tour of Al Zubarah. David Per je bil tretji.

Druga etapa na dirki Tour of Al Zubarah v Katarju je bila dolga 116 kilometrov. Start in cilj je gostilo mesto Madinat Al Shamal. Tako kot je na dirkah v Katarju že običajno, je tudi v drugi etapi te dirke ključno vlogo odigral veter. Prav zaradi vetra je večkrat prišlo do pobegov, predvsem pa do tega, da se je glavnina večkrat pretrgala na več manjših skupin.

V zadnjem krogu, ta je meril 13 kilometrov, je prišlo do odločilnega pobega, ko se je v ospredju znašla deseterica kolesarjev, med katerimi so bili trije člani Adrie Mobila. To so bili David Per, Kristjan Fajt in Primož Roglič. V zaključku je bil še najboljši Per, ki je zasedel tretje mesto. Po nekaj manj kot treh urah dirkanja je bil najboljši Mirza Bahihammad. Martin Weiss je bil drugi. Lagab je s četrtim mestom obdržal vodstvo v skupnem seštevku, Fajt pa s šestim drugo.

David Per je v skupnem seštevku peti in ostaja najboljši med mladimi kolesarji. »Danes je bila naša glavna naloga, da ubranimo majico mladega kolesarja in obdržimo generalno uvrstitev Fajta. Celo etapo smo dirkali kot prava ekipa. Fantje so mi omogočili, da sem prihranil nekaj moči za zaključek etape. Z malo več sreče bi na koncu lahko iztržili celo malo več, ampak sem tudi z 3. mestom v etapi zelo zadovoljen, « je po etapi za spletno stran Adrie Mobila dejal David Per.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ