Adria Mobil stavi na Rogliča in Rogino ter na Kumpa

Adria Mobil stavi na Rogliča in Rogino ter na Kumpa
17.06.2015 AVTOR: D. Z.
Glavni cilj sezone se tudi za kolesarje Adrie Mobila nezadržno približuje. Na dirki po Sloveniji bodo računali predvsem na tri kolesarje. Marka Kumpa, Radoslava Rogino in Primoža Rogliča.

Kolesarji Adrie Mobila so v letošnji sezoni kljub poškodbi Radoslava Rogine nadvse uspešni. Marko Kump je odlično pripravljenost potrdil z dvema etapnima zmagama in končno zmago na dirki Tour of Malopolska, ki se je končala v nedeljo. Po zares odlični sezoni bo Marko Kump priložnost za etapno zmago na dirki po Sloveniji iskal predvsem v zadnji etapi do Novega mesta. Na uradni spletni strani moštva so zapisali, da bi lahko dobil priložnost tudi v petkovi etapi do Kočevja.

Pri novomeški ekipi imajo tudi dva kolesarja za visoka mesta v skupnem seštevku. Najprej omenimo Radoslava Rogino, ki se po poškodbi postopoma vrača. Spomnimo. Rogina je zmagovalec dirke po Sloveniji iz leta 2013. Takrat je dobil kraljevsko etapo do Vršiča. Potem je tu še Primož Roglič. Nekdanji smučarski skakalec ima za sabo izjemen prvi del sezone. Nenazadnje je bil drugi na dirki po Hrvaški, kmalu zarem pa je prepričljivo dobil dirko po Azerbajdžanu.

Tudi na enodnevni dirki v Italiji se je izkazal z dolgim pobegom. »Naša favorita za generalno uvrstitev sta Radoslav Rogina in Primož Roglič, ne smemo pozabiti na mladega Domna Novaka, ki se bo potegoval za belo majico. Marko Kump bo vse stavil na zadnjo etapo, poskušal bo tudi v drugi etapi, odvisno od samega razpleta etape. Celotna ekipa je zelo dobro pripravljena in lahko smo optimistični, « je za uradno spletno stran Adrie Mobila dejal trener Boštjan Mervar.

»Z dirko na Poljskem smo končali priprave na drugi del sezone in na dirko po Sloveniji. Mislim, da smo kot ekipa dobro pripravljeni. Kaj pričakujem je težko reči, ker bo konkurenca izredno močna Ko se bo dirka začela, bomo dali vse od sebe in bomo videli kam nas to pripeljalo, « pa je dejal Radoslav Rogina. Ekipo bodo na dirki po Sloveniji zastopali naslednji kolesarji: Radoslav Rogina, Marko Kump, Primož Roglič, Domen Novak, Jon Božič, Kristjan Fajt, Klemen Štimulak in David Per.

Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ