Adria Mobil tik pod zmagovalnim odrom v Beogradu

Adria Mobil tik pod zmagovalnim odrom v Beogradu
14.04.2022 AVTOR: Nejc Grilc, foto: Beograd Banjaluka

Letošnja dirka Beograd – Banjaluka ima kar pet etap, začela pa se je precej nenavadno: s kratkim ekipnim kronometrom. Na njem so se izkazali kolesarji Adrie Mobil, ki so zasedli četrto mesto.

Za slovenske ekipe je dirka Beograd – Banjaluka (2.1) vsako leto ena najboljših priložnosti, da na močni dirki dosežejo odmeven rezultat. Letos je pred kolesarji kar pet etap, začelo pa se je s popoldanskim ekipnim kronometrom v Beogradu, ki je bil dolg le štiri kilometre.

Na njem je bila najhitrejša poljska ekipa HRE Masowsze Serce Polski, ki je premagala prav tako poljsko zasedbo Voster ATS Team in belgijski Tarteletto. Z njimi so imeli poravnan, le nekaj tisočink slabši čas tudi kolesarji Adrie Mobil, ki so se na koncu morali zadovoljiti s četrtim mestom in petimi sekundami zaostanka.

Kolesarji novomeške ekipe so v 4:55 postavili povprečno hitrost 48,814 km/h, nastopali pa so v postavi David Per, Žiga Horvat, Kristjan Hočevar, Tilen Finkšt, Jaka Špoljar, Aljaž Jarc in Viktor Filutas. Slednja nista prišla do cilja s prvo četverico in sta si nabrala nekoliko več zaostanka, kapetana ekipe Kristjana Hočevarja pa so ohranili v dobrem položaju za skupno zmago. Hočevar je formo potrdil minuli konec tedna, ko je v Avstriji zasedel 4. mesto.

Na dirki so še tri slovenske ekipe, Ljubljana Gusto Santic je zasedla 10. mesto, reprezentanca Slovenije je bila 12., KK Kranj pa je končal na 19. mestu. Danes je pred kolesarji kratka, 122 kilometrov dolga ravninska etapa od Obrenovca do Bijeljine.

Caruso najboljši na Siciliji, Sepulveda pa v Turčiji

Na dirki po Siciliji je razgiban zaključek druge etape prinesel spremembe v skupnem seštevku, na koncu pa je v ospredju z majhno prednostjo ostala le četverica izkušenih kolesarjev. Etapno zmago je slavil Damiano Caruso, ki je premagal Vincenza Nibalija, Domenica Pozzoviva in Kennyja Elissonda. Caruso vodi tudi v skupnem seštevku dirke.

V Turčiji je kolesarje v 4. etapi čakal težak ciljni vzpon na Maniso, ki je prinesel večje razlike. Presenetljivo je bil najboljši argentinski veteran v dresu Andronija Eduardo Sepulveda, ki je za 15 sekund ugnal zasledovalno četverico, v kateri so bili Patrick Bevin, Harm Vanhoucke, Jay Vine in Nairo Quintana.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ