Adria Mobil v Azerbajdžan in na Eurosport

Adria Mobil v Azerbajdžan in na Eurosport
02.05.2014 AVTOR: D. Z.
Kolesarji Adrie Mobila se sploh prvič podajajo na etapno dirko prve kategorijepo Azerbajdžanu, ki jo bodo prenašali tudi na Eurosportu.

Ekipe na dirki po Azerbajdžanu: Adria Mobil, MTN Qhubeka, Caja Rural - Seguros RGA, Neri Sottoli, Androni Giocattoli, Drapak Professional Cycling, Team Novo Nordisk, Rusvelo, CCC Polsat Polcowice, Synergy Baku Cycling Project, Itera-Katjuša, Kolss Cycling Team, Alpha Baltic - Unitymarathons.com, An Post - Chain Reaction, Team La Pomme Marseille, Development Team Giant-Shimano, China Huasen Cycling Team, Rapha Condor, Leopard Development Team, Gebrüder Weiss - Oberndorfer, Torku Sekersport, Tusnad Cycling Team, Rad-Net Rose Team, Avstralska reprezentanca.

Etapna kolesarska dirka po Azerbajdžanu se bo začela 7. maja, končala pa 11. maja. Organizatorji so očitno v organizacijo vložili kar precej denarja in na start so uspeli privabiti kar 25 ekip. Od tega osem s Prokontinentalno licenco.

Vseh pet etap bo prenašal tudi Eurosport. V Baku se bodo v lov za čim boljšimi rezultati in točkami za lestvico Europe Tour podali Radoslav Rogina, Matej Mugerli, Klemen Štimulak, Kristjan Fajt, Primož Roglič in Bruno Maltar.

»Nisem še v najboljši formi, pa vseeno pričakujem dobro in težko dirko od katere se bom naučil novih stvari. Potrudil se bom po najboljših močeh in pripomogel našemu uspešnemu nastopu, « je pred odhodom dejal Primož Roglič, ki v letošnji sezoni nima sreče. Po padcu na Hrvaškem je na zadnji dirki v Italiji spet padel in si poškodoval ramo.

»Na dirki v prvih etapah pred odločilno ne smemo narediti taktične napake in izgubiti časa. Poskušali bomo kaj pridobiti, zato bomo morali biti zbrani in aktivni. Na dirki bomo morali čim več izkoriščati druge ekipe, da bodo narekovale tempo in se osredotočiti na finale v etapah. V generalni razvrstitvi največ pričakujem od Rogine, Mugerlija in Štimulaka, « je dejal trener Boštjan Mervar.

Napovednik dirke po Azerbajdžanu
 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ