Adria Mobil v boj z največjimi: Trenirali v "polni bojni" opremi

Adria Mobil v boj z največjimi: Trenirali v "polni bojni" opremi
18.09.2013 AVTOR: D. Z.
Svetovno prvenstvo v Firencah se bliža in kolesarji Adrie Mobila bodo še drugič zapored nastopili na ekipnem kronometru.
Pomembna uigranost ekipe
Kolesarji Adrie Mobila so skupaj opravili tudi nekaj treningov te zares posebne kolesarske discipline, na svetovnem prvenstvu pa bodo njihove barve branili Bruno Maltar, Matej Mugerli, Radoslav Rogina, Tomaž Nose, Kristjan Fajt in državni prvak Klemen Štimulak.

"Imeli smo še zadnji trening v polni bojni opremi. S polnimi obroči, čeladami. Preizkusili smo vse, tako kot bo na tekmi, kjer je pomembno, kako razporediti moči, zato da je ekipa čim bolj izenačena in da je ritem čim bolj enakomeren," je na zadnjem treningu dejal Milan Eržen.

Rogina: "Nismo ravno specialisti"
Eržen je še dodal: "Uigranost ekipe je zelo pomembna, to sicer treniramo čez celo leto, v zadnjem mesecu pa še nekoliko bolj intenzivno." Adria Mobil se je na dirko uvrstila po zaslugi mesta med najboljšimi ekipami na lestvici Europe Tour in v Italiji se bodo kolesarji soočili z vsemi največjimi ekipami.

"Nismo ravno specialisti za to vožnjo, vendar se uigravamo in bomo zato poskušali po najboljših močeh odpeljati to dirko. Tu prav veliko taktike ni. Voziti moraš na vso moč. Šest nas je in morali čim dlje bi morali ostati vsi skupaj," je dejal zmagovalec dirke po Sloveniji Radoslav Rogina.

Med 20 in 25 mestom
"Tako kot lani. Tja gremo nastopiti po svojih najboljših močeh. Da se bomo uvrstili med najboljše, ne moremo reči, saj bo tam nastopilo tudi 18 Pro Tour ekip. Če bomo nekje med 20 in 25 mestom bo to za nas že veliko uspeh," je še razkril Eržen, ki je poudaril, da je na takih preizkušnjah spremljevalni avtomobil še kako pomemben:

"Dan pred tekmo si ogledamo celotno traso in si kot pri reliju vse ovinke zapišemo. Kolesarjem ni treba skrbeti, s kakšno hitrostjo bodo pripeljali v ovinke, saj jim to informacijo, če ga lahko zvozijo na polno ali pa morajo zavirat, sporočimo pred radijskih vez." Vsekakor gre že zdaj za nov, lep dosežek novomeškega moštva.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ