Adria Mobil v novo sezono z močno spremenjeno ekipo

Adria Mobil v novo sezono z močno spremenjeno ekipo
22.12.2022 AVTOR: N. Gr., foto: Adria Mobil Cycling

V novomeškem klubu so objavili, da njihove vrste s koncem sezone 2023 zapušča pet pomembnih kolesarjev, ki so v vrstah Adrie Mobil pustili pečat, predvsem kapetan David Per.

V Adrii Mobil se pred sezono 2023 dogajajo spremembe in čeprav so v klubu skopi z informacijami, ki prihajajo v javnost, je jasno, da bodo zasedba novomeške ekipe močno premešana.

S koncem letošnjega leta se od Adrie Mobil poslavljajo David Per, Nik Čemažar, Jaka Špoljar, Aljaž Colnar in Viktor Filutas. Predvsem David Per je bil dolga leta eden najvidnejših članov ekipe in tisti, ki je svoje izkušnje (tudi iz svetovne serije) prenašal na mlajše kolesarje v ekipi. Ali bo Per nadaljeval s kariero in če da, kje, zaenkrat še ni znano.

Je pa že jasno, da se od kolesarstva poslavlja Nik Čemažar. Po izjemnih rezultatih med mladinci in mlajšimi člani je ob prehodu v člansko kategorijo rezultatska krivulja krenila nekoliko navzdol, lani je poizkušal še s prestopom k Adrii Mobil in čeprav je dirkal zelo solidno, prebojnega rezultata ni dosegel. Čemažar tako zaključuje svojo športno pot.

Odhaja tudi Bevc, ki bo okrepil Jumbo Vismo

Špoljar in Colnar sta veljala za mlada upa novomeške zasedbe, predvsem Špoljar je med mladinci serijsko zmagoval, očitno pa tudi on hitro obupuje nad kolesarstvom. Adrio pa zapušča še Madžar Viktor Filutas, ki je dres Novomeščanov nosil le v lanski sezoni.

Ekipo je zapustil tudi mehanik Jan Bevc, ki je lani zmagal na izzivu Jumbo Visme in je za letošnjo sezono dobil pogodbo z ekipo iz svetovne serije. Odhodov iz Adrie Mobil je bilo torej veliko, o prihodih pa (vsaj zaenkrat) še ne govorijo.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ