Adria Mobil vabi na prenovljeni Glavni trg

Adria Mobil vabi na prenovljeni Glavni trg
29.03.2019 AVTOR: DZ, foto: Sportida / Adria Mobil

Bliža se dirka za VN Adrie Mobila. Organizatorji so na novinarski konferenci predstavili podrobnosti. Dirka bo v nedeljo, 7. aprila.

"Dirka ima dober sloves, zato imamo na njej tudi dobre kolesarje, katerih cilj je premagati najboljše slovenske kolesarje na domači dirki."
Bogdan Fink, direktor dirke
7. aprila v Novo mesto
Dirka za VN Adrie Mobila bo na sporedu v nedeljo 7. aprila. Govorimo o peti izvedbi preizkušnje druge kategorije. Obenem je to tudi druga članska dirka na slovenskih cestah – prva je zdaj že po tradiciji dirka v Izoli in okolici. Dirka bo dolga 178 kilometrov. Kolesarji iz 19 ekip bodo morali premagati gorska cilja na Brezovici in Vahti. Potem bodo naredili dva kroga čez Gabrje. Sledili bodo še trije krajši zaključni krogi po Novem mestu.

Prenovljeni Glavni trg
Na prenovljeni Glavni trg bodo kolesarji zapeljali kar šestkrat. Zadnjič bo tam tudi cilj. "Dirka ima dober sloves, zato imamo na njej tudi dobre kolesarje, katerih cilj je premagati najboljše slovenske kolesarje na domači dirki," je na novinarski konferenci povedal direktor dirke Bogdan Fink. Razkril je, da bodo na dirko spet prišli tudi predstavniki kolumbijske ekipe Coldeportes Bicicletas.

Edini Slovenec z zmago je Marko Kump
Na dirko se bo vrnil tudi prvi zmagovalec Marko Kump: "Spomini na to dirko iz leta 2015 so lepi, vendar se je dirka v tem času spremenila. Zaključni krogi so bili takrat drugačni, današanja trasa je nekoliko bolj zahtevna, tako tehnično kot po profilu. Vendar pa so kolesarji tisti, ki zares naredijo dirko težko in vsi se zavedajo, da je za nas edini sprejemljiv rezultat zmaga. Zato vsi dirkajo proti nam, na kar smo se že navadili in znamo temu tudi prilagoditi taktiko."

Bogat program za otroke in mladino
Klub bo organiziral kolesarsko dirko za predšolske otroke in šolarje do petega razreda osnovne šole, kolesarsko dirko dečkov KK Adria Mobil ter kolesarski oviratlon - spretnostno vožnjo preko ovir za najmlajše. Udeležence čaka zabava, dobra družba na kolesih, praktične nagrade in pa zdaj že kar tradicionalen

Nagradne igre: Tudi na morje!
Na klubskem profilu na Facebooku (AdriaMobilCycling) pa potekajo še različne nagradne igre, zadnja v tednu pred dirko pa ima tudi fantastično nagrado - tedenske počitnice za štiričlansko družino v kampu Adria Village Pakoštane na Hrvaškem! Sodelujejo lahko vsi uporabniki omrežja Facebook.

"Vsi se zavedajo, da je za nas edini sprejemljiv rezultat zmaga. Zato vsi dirkajo proti nam, na kar smo se že navadili in znamo temu tudi prilagoditi taktiko."
Marko Kump, prvi zmagovalec VN Adrie Mobila

Značke: Cestno
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ