Adria Mobil začenja v Turčiji

Adria Mobil začenja v Turčiji
07.02.2024 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Jutri, 8. februarja se bo začela dirka po Antalyji. Na startu bo tudi Adria Mobil. V dresu Bahrain Victoriousa pa bo nastopal Matevž Govekar.

Dirka po Antalyji se bo začela 8. februarja. Govorimo o dirki prve kategorije, na kateri bo nastopala tudi ekipa Adria Mobil. Za kolesarje te ekipe bo to prva dirka v sezoni. Tu je Adria Mobil v preteklosti že nastopala.

Leta 2020, tik pred pandemijo je Marko Kump v prvi etapi zasedel drugo mesto. Že takrat je to bila štiridnevna dirka in letos se bodo kolesarji tudi pomerili na štirih etapah. Dirka se bo začela v Sideju, prva etapa pa se bo že končala v Antalyji. Kraljevska etapa bo tretja od Kemerja do Tahtalija. Kolesarji bodo morali med drugim dvakrat premagati vzpon Prime.

Gre za vzpon druge kategorije. Dolg je 8,2 km, povprečni naklon pa je 6,3-odstoten. Za konec pa se bo karavana podala še na 6,9 km dolg ciljni vzpon z 9,1-odstotnim povprečnim naklonom. Zaključek je še posebej strm. Naklon zadnjega 1,6 km je kar 13,1-odstoten. Za Adrio Mobil bodo vozili Đorđe Đurić, Tilen Finkšt, Nicolas Gojković, Anže Skok, Jaka Špoljar, Aljaž Turk in Ramazan Yilmaz. Marko Kump bo športni direktor.

Sicer pa bosta na dirki tudi dve ekipi iz svetovne serije. To sta Alpecin Deceuninck in Bahrain Victorious, za katero bo vozil tudi Matevž Govekar. Poleg omenjenih dveh ekip najvišje ravni bodo na startu še kolesarji iz devetih Prokontinentalnih ekip. Tu je še 14 kontinentalnih ekip. Kot že rečeno, Adria Mobil je na tej dirki nastopala že leta 2020 in takrat je nastal tudi film o tem, kako so se kolesarji imeli na dirki. Več pa v nadaljevanju.

Etape
1. etapa, 8. februar: Side-Antalya, 135 km
2. etapa, 9. februar: Demre-Antalya, 140,5 km
3. etapa, 10. februar: Kemer-Tahtali, 133,4 km
4. etapa, 11. februar: Antalya-Antalya, 183,9 km

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ