Adria Mobil že decembra odhaja v Katar

Adria Mobil že decembra odhaja v Katar
29.11.2013 AVTOR: D. Z.
Kolesarji Adrie Mobila bodo tekmovalno sezono 2014 začeli že nekoliko prej. Odhajajo namreč na štiridenvno dirko v Katarju.

Etape dirke Tour of Al Zubarah
Prolog: Lekhwiya sports club 3 km
1. etapa: Barzan Towers - Al Zubarah 123,8 km
2. etapa: Al Thakira ‐ Madinat Al Shamal 120 km
3. etapa: Mesaieed – Mesaieed 120,7 km

Tour of Al Zubarah
Govorimo o 1. dirki Tour of Al Zubarah, na katero je kolesarje Adrie Mobila povabila Katarska kolesararska zveza.

Dirko organizira Novomeščan Andrej Filip, ki se je konec julija preselil v Doho. Filip je dolgoletni organizator dirk v Sloveniji in ima ogromno izkušenj z organizacijo tovrstnih prireditev.

Začne se 4. decembra
Zato ga je kolesarska zveza Qatarja povabila v ekipo, ki bo organizirala svetovno prvenstvo v kolesarstvu leta 2016. Dirka se bo začela 4. decembra s prologom, končala pa 7. decembra.

Nastopili naj bi kolesarji iz 14 ekip. Za Adrio Mobil bodo vozili Kristjan Fajt, Radoslav Rogina, Bruno Maltar, Primož Roglič, Aljaž Hočevar in Klemen Štimulak.

Boštjan Mervar: Zgolj kot priprava
»Izkoristili bomo ponujeno priložnost. Dirko bomo vzeli zgolj kot pripravo na novo sezono in boljših rezultatov na pričakujem. V življenju so pomembne spremembe, zato računam na pozitiven učinek in razbitje monotonosti dolgoletnih enoličnih priprav, « je dejal trener Boštjan Mervar.

Kristjan Fajt: Odkiti nov državo
»Glede na prejšnja leta, sem v tem obdobju precej več treniral. Posledično verjamem, da sem boljši. Meni je osebno všeč star preverjen način priprav. Priznati moram, da tudi rad odkrivam nove države in kraje, tako da komaj čakam prihod v Qatar, « je najprej pojasnil Kristjan Fajt. Primorec pa je še dodal:

»Od dirke ne pričakujem dobrih rezultatov, ker ne poznam ne konkurence ne načina dirkanja. Pa še z vročino bomo imeli opravka. Dirkanje na vso moč decembra se mi ne zdi smiselno, ker smo tudi mi samo ljudje in nam pride prav nekaj mirnih zimskih mesecev brez stresa. Bo pa izkušnja več v življenju in razbitje dolgoletne monotonosti zimskih priprav. «

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ