Adria Mobil: 11 članov, dva povratnika in stalnica Rogina (FOTO)

Adria Mobil: 11 članov, dva povratnika in stalnica Rogina (FOTO)
15.02.2019 AVTOR: DZ, foto: Tit Košir

Na pokritem velodromu v Češči vasi so predstavili kolesarsko ekipo Adria Mobil. Članov bo 11. Vrnila sta se David Per in Marko Kump. Ostaja najizkušenejši Radoslav Rogina.

Adria Mobil 2019: Radoslav Rogina, Jon Božič, Žiga Grošelj, Žiga Horvat, Aljaž Jarc, Gašper Katrašnik, Marko Kump, Aljaž Omrzel, David Per, Gorazd Per in Dušan Rajović.


11 članov in nov športni direktor

Kolesarski del velodroma je skorajda že dokončan in pri Adriji Mobilu so ta prostor izkoristili za prestavitev ekip. Tokrat so se predstavile tudi mlajše selekcije. V središču pozornosti pa so vendarle bili člani. 11 jih je. Vodil pa jih bo Branko Filip: "Zadnja testiranja kažejo, da smo uvodno delo opravili odlično in, da smo na začetek sezone dobro pripravljeni." Člani so prvi del priprav opravili v Turčiji, pred hujšimi nalivi, ki so bili tam napovedani pa so se raje umaknili v Španijo. Del ekipe na Kanarske otoke, del pa v bližino Valencije. Zdaj jih čaka vrnitev v Turčijo.

"Prvo dirko moramo predvsem odpeljati v celoti in ostati zdravi in nepoškodovani, saj se bo šele nato na dirkah začelo zares."
Branko Filip, športni direktor



Sezono začenjajo v Turčiji

"Prva uradna dirka sezone nas zdaj čaka znova v Turčiji, Antalya 2019, kamor odpotujemo že 19. februarja in od katere ne pričakujem veliko, saj zame prva dirka sezone nikakor ni priložnost za dokazovanje, pač pa za resnični test opravljenega dela v zimskem delu sezone," je še pojasnil športni direktor Filip in dodal: "Prvo dirko moramo predvsem odpeljati v celoti in ostati zdravi in nepoškodovani, saj se bo šele nato na dirkah začelo zares – na Rodosu in za tem na dirki za Veliko nagrado Izole." Del ekipe bo tako odpotoval v Turčijo, del pa bo nastopil na bližajoči se dirki za VN Izole.

"V ekipi imamo veliko hitrih kolesarjev, zato upravičeno pričakujem dobre rezultate."
Radoslav Rogina



Rogina najbolj izkušen

Najizkušenejši kolesar je Radoslav Rogina, ki bo letos dopolnil 40 let. Je eden izmed dveh tujcev v ekipi. V tej ekipi bo že osmo leto zapored. Hrvat bo odpotoval v Turčijo: "Za nami je nekajmesečno pripravljalno obdobje na novo kolesarko sezono. V začetku smo imeli nekaj težav z vremenom, kasneje se je uredilo tudi to, tako da smo na novo sezono dobro pripravljeni in komaj čakam na prve dirke. V ekipi imamo veliko hitrih kolesarjev, zato upravičeno pričakujem dobre rezultate." Po dveh letih nastopanja za World Tour ekipo Bahrain Merida se je domov vrnil David Per, ki bo tako spet združil moči z bratom Gorazdom.

"Mislim, da sem na pravi poti do želene fizične pripravljenosti pred začetkom tekmovalne sezone."
David Per



Per iz Bahraina Meride

"Po prvih skupnih pripravah v Turčiji sva se z bratom Gorazdom odpravila na jug Španije. V Calpe, kjer so vremenske razmere za trening dosti boljše kot doma v tem letnem času. V Calpu sva bila 14 dni in sva imela predvsem zelo dobre pogoje za trening. Vreme sva imela odlično in prav tako sva tudi trenirala. Mislim, da sem na pravi poti do želene fizične pripravljenosti pred začetkom tekmovalne sezone. Z veseljem in nestrpnostjo pričakujem prve dirke z ekipo Adria Mobil," je dejal prej omenjeni David Per.

"Svoje največje uspehe sem dosegel ravno v Adrii in upam, da v svetovnem kolesarstvu še nisem rekel zadnje besede."
Marko Kump



Vrnitev Marka Kumpa

Potem je tu še Marko Kump, ki se še tretjič vrača v Adrio Mobil. Lani je nastopal za moštvo CCC Sprandi Polkowice, predtem pa tudi v World Tour moštvih. Kump v Turčijo ne bo odpotoval, saj bo nastopil v Izoli: "V KK Adria Mobil se vračam po štirih letih. Ne morem se pritoževati, da mi je bilo v tujini slabo, vendar mi domače okolje bolj ustreza. Svoje največje uspehe sem dosegel ravno v Adrii in upam, da v svetovnem kolesarstvu še nisem rekel zadnje besede. Večino sotekmovalcev poznam že od prej in se dobro razumemo. Testiranja so pokazala, da smo dobro pripravljeni in se že veselim novih izzivov."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ